MAX fortsätter att expandera i Danmark

2022-11-23 10:43 (Uppdaterad 2022-11-23 10:50)

Nu slår MAX upp dörrarna till en ny restaurang i Ringsted, det blir den femte etableringen i Danmark och nummer 188 i världen. Restaurangen har plats för 160 gäster och i och med öppningen har MAX skapat ett 40-tal nya arbetstillfällen i området.

Ambitionen är densamma som när burgarkedjan startade för 54 år sedan i Gällivare – med de bästa råvarorna servera de bästa burgarna.
2013 öppnade MAX sin första franchiserestaurang i Danmark, belägen i Köpenhamn, och därefter öppnades ytterligare tre restauranger i huvudstaden och dess omnejd. Sedan december 2020 driver MAX dessa restauranger i egen regi och nu fortsätter expansionen med en centralt placerad restaurang i Ringsted. Den svenska burgarkedjan har valt att bygga en helt ny restaurang strategiskt placerad vid Klosterparks Allé med närhet till både Ringsted Outlet, RingStedet och flertalet nya butiker.

- Läget uppfyller alla tre kriterier som vi går efter när vi ska hitta en lämplig plats för någon av våra restauranger; placeringen bör vara nära stadskärna, handelsliv och trafikerade vägar. Ringsted är den första restaurang vi öppnar i egen regi sedan vi tog över de existerande franchiserestaurangerna och vi ser med tillförsikt på framtiden med flera planerade etableringar i Danmark, säger Johan Ståhl, Head of International på MAX Burgers.

Den femte MAX-restaurangen i Danmark har generöst med sittplatser, 80 sittplatser inomhus och 80 utomhus, ligger lättillgängligt och för bilburna gäster finns goda parkeringsmöjligheter och drive in. Det nya restaurangkonceptet är framtaget av arkitekten Gert Wingårdh där rena linjer och former med hållbara naturmaterial som trä, kakel och sten och en sober färgpalett är centrala, vilka påminner om MAX skandinaviska ursprung.

- Vi hymlar inte med våra expansionsplaner, vi har säkrat ett flertal strategiska lägen och planerar att satsa och öppna ytterligare restauranger de kommande åren i Danmark. Vårt kära grannland har stor potential och vi ser många möjligheter här. Nu tar vi nästa steg i vår framåtlutande expansionsstrategi – ett steg närmre att bli världens bästa burgarkedja, säger Richard Bergfors, koncernchef på MAX Burgers.

Öppningsceremonin sker den 23 november klockan 10:00 och leds av Richard Bergfors, koncernchef, tillsammans med Christoffer Bergfors, vice koncernchef. På plats under ceremonin finns också restaurangchef Kumar Vavilala och Klaus Hansen från Plan och Bostadsnämnden i Ringsted kommun som kommer få äran att klippa det röda bandet.

Restaurangen ligger på Klosterparks Alle 20 i Ringsted och har öppet från klockan 09.00 till 24.00 på vardagar och söndagar samt från 09.00 till 01.00 på fredagar och lördagar.