Max belönas för digitalisering - Mobilized Company of the Year

Luleå 2016-01-29 11:00 (Uppdaterad 2019-12-11 20:31) Igår på Mobilgalan utsågs Max Hamburgerrestauranger till "Mobilized Company of the Year" i tuff konkurrens med Länsförsäkringar Bank och Liseberg. På galan vann ett tjugotal företag pris för hur de anpassar sina verksamheter till mobilen. Tidigare år har bolag som Spotify, Minecraft, Skype, Truecaller och King belönats. Max belönades för digitaliseringen och mobilanpassningen av verksamheten.
Bakom Mobilgalan står Mobile Institute och det oberoende media- och analyshuset Mobilbusiness som bevakar den svenska mobilitets- och Internet-of-things-branschen. Sedan 2001 har Mobilgalan årligen belönat företag som utnyttjar kraften i mobilen och som ställer om i den mobila transformationen. Speciellt belönas företag som är innovativa.

– Vi är otroligt stolta över utmärkelsen. Vi har målmedvetet arbetat för att göra det enklare för våra gäster och då är mobilen ett viktigt verktyg. Genom att gästerna nu kan beställa och betala med hjälp av mobilen minskar vi väntetider och ökar gästnöjdheten, säger Richard Bergfors, vd Max Hamburgerrestauranger.

De digitala kanalerna har under de senaste åren fått en allt mer central roll i Max marknadskommunikation. Nästa steg var att låta tekniken underlätta för gästerna. Först ut var Expresskassorna och under 2015 lanserades en ny version av Max app som gör att gästerna har utrustats med en egen expresskassa i fickan. Bara under 2015 har nästan en miljon människor använt appen.

– För oss handlar det om att ständigt utvecklas. Att våga utmana vårt traditionella sätt att arbeta på och vårt erbjudande. På Max är vi duktiga på att utveckla menyer som tänjer på gränserna för vad en snabbmatskedja kan erbjuda, vilket till exempel vår senaste lansering av vegetariska rätter visar. Men vi utmanar också oss själva genom att se hur vi kan möta våra gäster i de digitala och mobila kanalerna, säger Richard Bergfors.

Läs mer om Mobilgalan 2015 här