Max arrangerar Hamburger-SM

Luleå 2007-04-30 00:00 (Uppdaterad 2019-12-11 20:33) Max arrangerar för första gången Hamburger-SM. Den 27 juni korar juryn Sveriges godaste hamburgare. Tävlingen riktar sig till alla med goda och ovanliga recept. Vinnaren får äran, en resa till New York samt chans att få med sin burgare på Max ordinarie meny.
- Vi vill lyfta fram alla duktiga hemmakockar som älskar hamburgare, precis som vi. Om man vinner finns goda chanser att hamburgaren kommer in på våra menyer, säger Richard Bergfors, VD för Max Hamburgerrestauranger.

Spännande smaker är temat för årets tävling och ska dessutom utgå ifrån kvalitet och hälsa som är Max viktigaste ledord. Alla matintresserade svenskar får vara med och tävla genom att anmäla sitt bästa hamburgerrecept på www.max.se. Fem personer kommer till final och får åka till Stockholm för att där tillaga sin hamburgare inför en namnkunnig jury med kockar, hälsoprofiler och matintresserade kändisar samt en och annan joker:

  • Ola Lauritzson från GI Viktkoll tittar speciellt på hälsoaspekterna av hamburgarmåltiden för att bedöma att den är näringsriktig.

  • Hamburgerbröderna Richard och Christoffer Bergfors, söner till företagets grundare Curt Bergfors, och kockarna bakom Max egna hamburgare. Richard och Christoffer skall huvudsakligen bedöma utifrån smak och totalupplevelse.

  • Per Morberg - en av Sveriges mest erkända skådespelare och TV4:s nya matkock. Det kritikerrosade matprogrammet "Vad blir det för mat?" har enligt tittare ansetts vara ?... det bästa matprogram som någonsin gjorts...". I juryn på Hamburger-SM ska Per vara extra uppmärksam på deltagarnas val av råvaror samt dess kvalitet.

  • Joker!


Tävla i Hamburger-SM här.

Tio semifinalister utses av delar i juryn tillsammans med Max Hamburgerrestaurangers chefskock. Fem finalister går därefter vidare till finaldagen den 27 juni i Stockholm där de får tillaga sina hamburgare samt bedömas av juryn. En vinnare utses och får då förstapriset som är en resa för två till hamburgarnas hemland USA och får i New York och äta på legendariska Peter Lugers Steak House. Vinnarburgaren prövas även för att kunna tas in i Max ordinarie sortiment eller som ett kampanjerbjudande.