Max är bäst på service

Luleå 2016-04-21 14:30 (Uppdaterad 2019-12-11 20:31)

Max är den restaurangkedja som ger bäst service, enligt den årliga mätningen ServiceScore där svenska folket har röstat fram de företag och myndigheter som ger bäst service. Bland 22 olika branscher och 170 företag och myndigheter, korades Max som vinnare av ”bästa service 2016” inom kategorin restaurang. Max slog sina amerikanska branschkollegor, som placerade sig på sista respektive tredje sista plats, med hästlängder.

– Vi är otroligt glada över den här fina utmärkelsen och framför allt för att vi har blivit framröstade av svenska folket – våra gäster. Intressant också att våra amerikanska konkurrenter intar bottenplaceringarna. Att Max röstas fram som bäst på service betyder att svenska folket verkligen uppskattar oss och det dagliga arbete som våra 4000 medarbetare gör varje dag på alla 104 restauranger runt om i Sverige. Det är de som har möjliggjort utmärkelsen, säger Christoffer Bergfors, Sverigechef för Max Hamburgare.

Det här är andra gången Max vinner pris för sin service i undersökningen ServiceStore. De andra nominerade i år var Espresso House och Pressbyrån.

Max arbetar proaktivt för ett bra gästbemötande, där god service innefattar allt från personligt bemötande till beställning och totalupplevelsen i restaurangerna. Som en del i det ständiga arbetet med att förbättra servicen har Max också utvecklat flera olika beställningsalternativ, bland annat expresskassor i restaurangerna och en app där gästerna har möjlighet att göra sin beställning och betalning på språng. Genom att använda appen kan gästen välja när hen vill hämta ut sin mat på valfri restaurang där den tillagas strax innan gästen kommer till restaurangen. Bara under 2015 har nästan en miljon människor använt Max app.

Om undersökningen 
Mätningen genomförs med hjälp av ett riksrepresentativt urval via Cint (webbpaneler med över 400 000 panelister). ServiceScore® utnämningarna bygger på över 3000 svenska konsumenters svar på hur olika företag ger dem service eller bemöter dem som kunder och vilka företag som de anser har gett dem service över eller klart över deras förväntningar.

Läs mer om ServiceScore här