Lagom heta nyheter till MAX när man lanserar Grand Deluxe Pepper Jack ’n’ Chili

Stockholm 2021-03-17 13:39 (Uppdaterad 2021-03-18 08:00)

För första gången någonsin gör Grand Deluxe Pepper Jack ’n’ Chili entré på MAX meny – en lagom stark nyhet med smak av picklad chili och krämig Pepper Jack-ost. Den senaste kampanjburgaren serveras mellan 18 mars och 19 maj på samtliga restauranger och går att få med antingen halloumi, Delifresh Plant Beef eller svenskt nötkött.

MAX arbete med smakinnovation handlar bland annat om att hålla koll på trender i omvärlden och därför spanar chefskock Jonas Mårtensson ständigt efter nya spännande smakkombinationer som ska förhöja burgarupplevelsen för alla MAX-besökare. För den nya burgaren har Jonas utforskat chilitrenden, kollat närmare på just picklad chili och hur man på bästa sätt implementerar det i en burgare.

- Trots att Pepper Jack ’n’ Chili utgår från just chili är den inte för stark, utan väldigt smakrik med inslag av sötma, syrlighet, hetta och sälta. Vi var väldigt noga när vi tog fram burgaren så att hettan inte skulle bli för intensiv och lösningen blev att skruva upp smakerna och tona ner det starka en aning. Jag tycker att balansen vi landade i är perfekt avvägd, säger Jonas Mårtensson, chefskock på MAX.

Grand Deluxe Pepper Jack ’n’ Chili serveras på ett sesambröd tillsammans med picklad röd chili, Pepper Jack-ost, gul lök, isbergssallad och chilimajonnäs. På nötköttsburgarna tillkommer också bacon. För gäster som föredrar alternativ till rött kött går det såklart att få burgaren med Delifresh Plant Beef eller halloumi. Som speciellt tillbehör till den nya burgaren lanseras också Chili Hot Fries, med Crispy fries, smält cheddardip, hackad gul lök, picklad röd chili och chilimajonnäs.

- Jag ser Chili Hot Fries som en perfekt sidekick till Pepper Jack ’n’ Chili eller ett grymt snacks om man bara är lite sugen på något gott. Den är inte helt olik Cheese fries men med en lite hetare touch, säger Jonas Mårtensson, chefskock på MAX.

Grand Deluxe Pepper Jack ’n’ Chili och Chili Hot Fries finns på samtliga MAX-restauranger mellan 18 mars och 19 maj. För gäster som är sugna på något sött finns Lyxshake Hallon & Lakrits och Lyxshake Triple Chocolate Brownie.