Kaffet som ska pigga upp i hela Sverige – och Norge

Stockholm 2019-11-14 06:00 (Uppdaterad 2020-01-12 20:57)

Från den 14 november kommer gäster på MAX kunna avnjuta nytt kaffe och nya desserter på alla restauranger i Sverige och Norge. Kaffet lanseras under eget varumärke och är noga utvalt - ”äntligen känner vi oss supernöjda med smak och kvalité” säger Claes Petersson som är vice VD och Innovations- och utvecklingschef på MAX Burgers.

- Att byta kaffe är inte något man gör i en handvändning. Det ska möta höga krav från flera olika håll. När det gäller kaffe är leverantören mycket viktig – om inte avgörande – eftersom vi har höga krav på hållbarhet, rättvisa och miljö, fortsätter Claes. Vi har efter flera tester, undersökningar och smakprover valt två olika leverantörer för bryggkaffe respektive espresso.

MAX kaffemeny kommer erbjuda lika många alternativ som innan – allt från liten svart kaffe till en Iced cream mocha latte. Bryggkaffet rostas hos Arvid Nordquist och espressobönorna hos Johan & Nyström. Både espresson och bryggkaffet på MAX är ekologiska – espresson är Fairtrade-certifierad och bryggkaffet har i sin tur UTZ-certifiering. Läs mer om respektive certifiering på www.fairtrade.se och www.UTZ.org.

I och med uppgraderingen på kaffemenyn så utökar MAX även sin fikameny med tre nya dessertalternativ.  Hallonpajen kommer finnas kvar menyn och får sällskap av äppelpaj, cheesecake och en choklad Lava Cake.

- En måltid är ju inte komplett utan en kopp kaffe på maten. Sveriges godaste burgare tycker vi ska efterföljas av en riktigt god kopp kaffe, säger Jonas Mårtensson, chefskock på MAX. Men förutom en kaffe på maten så vill vi också att våra gäster ska kunna njuta av en gofika hos oss. Tre nya desserter adderas till menyn - en klassisk äppelpaj smaksatt med kanel och en smakrik chokladkaka med flytande kärna. Dessutom min personliga favorit: cheesecake som toppas med blåbär.

Från och med den 14 november kommer man som gäst också ha möjligheten att dricka sitt kaffe med havremjölk. För att se hela kaffe- och dessertmenyn besök MAX hemsida www.MAX.se eller appen som du hittar där du hittar appar.