Juryn för Hamburger-SM är utsedd

Luleå 2014-08-05 00:00 (Uppdaterad 2019-12-11 20:32) Just nu pågår Hamburger-SM, årets godaste tävling där hemmakockar tävlar med sina burgare på Instagram. Juryn består av den amerikanska hamburgerexperten George Motz, journalisten och hamburgerälskaren Jennie Hammar samt Dorotea Malmegård som bland annat bakat för hovet. Juryns ordförande är Richard Bergfors, VD på Max som också ligger bakom Burgerspotting på Instagram.

– Vi har en bra kombination av personer som älskar hamburgare lika mycket som vi gör. Det ska bli kul att tillsammans få kora årets vinnare. Vi har redan fått in rekordmånga bidrag i år och tävlingen pågår fram till 15 augusti, säger Richard Bergfors, vd på Max.

  • Jurymedlemmen George Motz är USA:s främsta hamburgarexpert och har gjort dokumentärfilm, skrivit en bok och undervisat om hamburgare på New Yorks universitet.

  • Jennie Hammar, burgarfantasten och journalisten som bor i Los Angeles med sin familj har ett stort intresse för mat vilket hon gärna skriver och bloggar om.

  • Dorotea Malmegård arbetade tidigare som chefskonditor på Operakällaren, idag kör hon sitt eget koncept DoMa – mat i hemmamiljö.

Hamburger-SM pågår mellan den 22 maj – 15 augusti. De 25 bidrag med flest röster går till semifinal där juryn med hjälp av Max chefskock Jonas Mårtensson väljer ut fem finalister. Finalen avgörs i Stockholm den 29 augusti och vinnaren får tillsammans med en vän åka till New York där de bland annat får en guidad burgartur.

Läs mer på www.hamburgersm.se