Johnny Bröms på Max blev årets CIO

Luleå 2016-03-16 18:00 (Uppdaterad 2019-12-11 20:31)

Johnny Bröms, CIO på Max Hamburgerrestauranger, har utsetts till IT Executive of the Year. Priset delades ut förra veckan i samband med konferensen 600 Minutes Executive IT som arrangerades i Stockholm.

– Det känns väldigt kul att vinna detta. Det är ett kvitto på att vi på Max gör rätt saker och ligger långt fram när det gäller IT, säger Johnny Bröms, CIO på Max.

IT Executive of the Year delas årligen ut till en IT-chef som visat på stort ledarskap och som väsentligt har bidragit till företagets framgång. De andra nominerade i år var Elisabeth Stjernstoft från Apoteket AB, Belinda Eriksson från Bring Citymail Sweden AB och Per Defalva från PWC AB.

Max har arbetat målmedvetet för att göra det enklare för gästerna. Först ut var Expresskassorna ute i restaurangerna och i juni 2015 lanserade Max, som första rikstäckande snabbmatskedja i Sverige, mobil beställning och betalning direkt i mobilappen. Bara under 2015 har nästan en miljon människor använt appen.

– Snabbmatsbranschen har blivit otroligt teknikintensivt. Idag handlar jobbet som IT-chef inte enbart om stödprocesser för ekonomi, inköp och logistik utan lika mycket om att låta tekniken underlätta för gästerna. Genom att Max gäster kan beställa och betala med hjälp av mobilen minskar vi väntetiderna och ökar gästnöjdheten, säger Johnny Bröms.

Tidigare i år utsågs Max även till "Mobilized Company of the Year" på Mobilgalen för digitaliseringen och mobilanpassningen av verksamheten.

600 Minutes Executive IT är ett årligt forum för beslutsfattare inom IT.  Läs mer om Executive of the Year här