Idag startar Hamburger-SM - Sveriges godaste tävling!

Luleå 2011-02-24 00:00 (Uppdaterad 2019-12-11 20:32) Älskar du hamburgare? Tycker du om att tillaga dina egna burgare? Kanske tycker du till och med att dina burgare är de godaste? Då ska du ska vara med och tävla i årets upplaga av Hamburger-SM. En tävling som riktar sig till alla Sveriges amatörkockar som lägger ned både själ och tid för att göra den godaste burgaren.
Det är femte året som Max arrangerar Hamburger-SM. Genom åren har vinnarburgarna innehållit smaker från bland annat gruyèreostar och sparris, pepparrot och salami. Två gånger var vinnarburgaren så god att den hamnade på Max meny under en period.

- Ja, är det en riktigt grym burgare som koras så finns det stora möjligheter att den kan hamna på vår meny, säger Richard Bergfors, vd på Max och ordförande i juryn för Hamburger-SM.

Årets tema för tävlingen är lyx. Hur gör du din burgare lite sådär extra lyxig? Använder du oxkind istället för bacon eller kanske hyvlad parmesan istället för cheddar? Eller är lyx för dig en burgare med endast en ingrediens? Ja, det är upp till dig att övertyga vår namnkunniga jury om varför just din burgare ska vinna.

Så här gör du för att tävla:
Gå in på hamburger-sm.se och följ instruktionerna där för att anmäla din hamburgare. Tio finalister går till semifinal och sedermera går fem av dessa vidare till final. Finalen äger rum den 3 juni på Stora scenen i Kungstrådgården i Stockholm under evenemanget Smaka på Stockholm. Första vinst är en resa för två till ett värde av 20 000kr. Sista anmälningsdagen är den 14 maj.

Lycka till!