Idag öppnar Max sin tredje restaurang i Gävle

Luleå 2016-11-30 07:00 (Uppdaterad 2019-12-11 20:31) Nu öppnar Max sin tredje restaurang i Gävle och skapar 50 nya arbetstillfällen i närområdet. Från och med idag, den 30 november, kan hungriga matgäster besöka det nya Hemlingby köpcentrum och njuta av Max goda vegetariska och klassiska hamburgare.

Paret Kerstin och Håkan Engström driver Maxrestaurangerna i Gävle sedan 26 år tillbaka men anser att det finns utrymme för fler. I och med den nya restaurangen så sysselsätter man cirka 150 anställda i Gävle, många av dem ungdomar och studenter som jobbar extra.

– Det känns fantastiskt att nu få öppna vår tredje maxrestaurang i Gävle, säger Kerstin Engström restaurangchef. Under åren har jag och min man anställt så många duktiga och ambitiösa medarbetare. Att tillsammans med dem få servera Gävleborna Sveriges godaste hamburgare har varit det roligaste.

Den nya restaurangen ligger vid Hemlingby Köpcentrum, intill E4:an och ett stenkast från det nya bostadsområdet som byggs söder om Hemlingby. Det är den 107:e Maxrestaurangen i Sverige och är byggd efter ett nytt restaurangkoncept som Max tagit fram tillsammans med Wingårdhs arkitekter.

– Det nya restaurangkonceptet har blivit ett jättelyft för oss sedan lansering tidigare i vår, säger Christoffer Bergfors Sverigechef Max Hamburgare. Stilen är skandinavisk med trä som framträdande material. Vi vill påminna våra gäster om vårt svenska ursprung, samtidigt känner vi att det även funkar internationellt.

Restaurangen i Gävle är utrustad med 3 stycken snabbladdplatser för el-bilar och har parkering med 40 platser, varav 1 handikapp. Den rymmer 130 personer inomhus och på uteserveringen finns plats för ytterligare 88 gäster. För att minska köbildningen är restaurangen utrustad med 6 beställningsstolpar, även kallade expresstolpar, och man kan också beställa mat direkt i en Max egna app.

Öppningen sker idag, den 30 november genom en öppningsceremoni. Max vd och Sverigechef bröderna Richard och Christoffer Bergfors klipper bandet tillsammans med Brynäs tränare Thomas ”Bulan” Berglund. Efter det kan Kerstin och Håkan Engström tillsammans med personalen öppna dörrarna och börja servera hungriga Gävlebor Sveriges godaste hamburgare.

Fakta:

Öppettider: 09-01 alla dagar

Adress: Geodetgatan 2, 802 93 Gävle

För mer information kontakta gärna:

Kerstin Engström, restaurangchef

070-640 70 17, kerstin.engstrom@max.se