Idag öppnar Max sin andra restaurang i Norrköping

Luleå 2010-12-16 00:00 (Uppdaterad 2019-12-11 20:32) Idag slår hamburgerkedjan Max upp portarna till sin andra restaurang i Norrköping. Restaurangen är belägen vid Ingelsta. 50 vassa medarbetare är nyrekryterade och vd Richard Bergfors är hoppfull om satsningen.
- Vår första restaurang i Norrköping har haft en mycket positiv utveckling och vi har länge känt att det funnits efterfrågan till ytterligare en enhet, säger Richard Bergfors.

Lokalbefolkningen fick möjlighet att provsmaka hamburgare och skåla i champagne redan på onsdagskvällen. Då invigdes restaurangen av kommunfullmäktiges ordförande Li Teske samt bröderna Richard och Christoffer Bergfors, vd och vice vd på Max.

Sortimentet av nyckelhålsmärkta måltider, det utökade vegetariska alternativet samt den omfattande satsningen på miljön tror man är till en stor fördel i kampen om Norrköpings hamburgerälskare.
- Vi har haft Sveriges nöjdaste kunder i nio år i rad och vinner även de flesta smaktester. Så jag tror att det kommer att gå jättebra för vår andra restaurang här i Norrköping, säger Richard Bergfors.

Max hamburgerrestauranger har ett stort engagemang för miljön. Alla rätter på menyn är klimatmärkta, vilket gör det lätt för kunden att påverka miljön med sina val. All klimatpåverkan ? från jord till bord ? kompenseras genom trädplantering i Afrika. Att företaget tar ställning för miljön är nu även tydligt i och med den nya restaurangbyggnaden. Det nya huset uppfyller Boverkets krav för miljöklassad byggnad, t e x sker belysningen med LED-lampor och longlife-lysrör, vilket dragit ner belysningens energianvändning med 50 procent. I anslutning till restaurangen finns det också laddstolpar för att ladda el-bilar.


Information om restaurangen
Antal sittplatser: 135 st. inne (ca 50 st. ute)
Drive-In: Ja
Lekplats: Ja
Gratis WLAN: Ja
Expresskassa vid entrén: Ja
Laddstolpe för elbilar: Ja