Idag öppnar Max sin andra restaurang i Eskilstuna

Luleå 2010-12-09 00:00 (Uppdaterad 2019-12-11 20:32) På torsdag slår hamburgerkedjan Max upp portarna till sin andra restaurang i Eskilstuna. Restaurangen är belägen på Västerleden vid E20. Bakom disken står 50 nyanställda Maxmedarbetare beredda att servera Sveriges godaste hamburgare.
- Max har funnits i Eskilstuna i femton år och vi har upplevt en ständigt ökande efterfrågan på våra hamburgare. Det är därför väldigt roligt att öppna ytterligare en restaurang i staden, säger Richard Bergfors, vd på Max.

Under pompa och ståt invigdes restaurangen redan på onsdagskvällen av Alf Egnerfors, kommunfullmäktiges ordförande i Eskilstuna, tillsammans med bröderna Richard och Christoffer Bergfors, vd och vice vd på Max. Lokalbefolkningen fick möjlighet att provsmaka hamburgare och skåla i champagne.

När undersökningsföretaget ISI Wissing ifjol frågade svenskarna vilka hamburgare som var godast hamnar Max i topp. På menyn finns allt från Hot American-burgarna som Maria Montazami designat till vegetariska rätter och Delifresh-sortimentet som innehåller mindre fett.
- Max vill göra gott. Det gäller både maten vi serverar och att vi som företag vill bidra till ett mer hållbart samhälle, säger Richard Bergfors, vd på Max.

Max hamburgerrestauranger har ett stort engagemang för miljön. Alla rätter på menyn är klimatmärkta, vilket gör det lätt för kunden att påverka miljön med sina val. All klimatpåverkan ? från jord till bord ? kompenseras genom trädplantering i Afrika. Att företaget tar ställning för miljön är nu även tydligt i och med den nya restaurangbyggnaden. Det nya huset uppfyller Boverkets krav för miljöklassad byggnad, t e x sker belysningen med LED-lampor och longlife-lysrör, vilket dragit ner belysningens energianvändning med 50 procent. I anslutning till restaurangen finns det också laddstolpar för att ladda el-bilar.


Information om restaurangen
Antal sittplatser: 135 st. inne (ca 50 st. ute)
Drive-In: Ja
Lekplats: Ja
Gratis WLAN: Ja
Expresskassa vid entrén: Ja
Laddstolpe för elbilar: Ja