Idag öppnar Max nr 2 i Norge - och snart i butikshyllorna

Luleå 2012-01-26 00:00 (Uppdaterad 2019-12-11 20:32) Idag öppnar Max sin andra restaurang i Norge, i Drammen. Som en del av den stora Norgesatsningen lanserar Max även sitt populära Friscobröd i alla större matvarukedjor med start 1 februari.

Vi svenskar har fått vänja oss vid att rader av norska företag etablerar sig i Sverige. Men nu är det dags för ett svenskt företag att göra samma sak i Norge. Max har beslutat att storsatsa i grannlandet. Sedan 2011 finns en restaurang i Oslo, som på kort tid blev mycket populär, och den 1 februari öppnas ytterligare en restaurang i Drammen. Under 2012 väntas tre nya restauranger öppna och målet är totalt 50 restauranger i Norge.

- Försäljningen och mottagandet här i Norge har varit över förväntan. Det känns därför glädjande att nu ta steget och öppna restaurangen i Drammen som vi hoppas ska få samma varma välkomnande, säger Richard Bergfors, vd på Max.

Nu lanseras även Max populära Friscobröd i alla större matvarukedjor i Norge. En satsning som när den genomfördes i Sverige slog försäljningsrekord, och Max ligger på en stadig tredje plats i försäljningen av hamburgerbröd sedan lanseringen.

- Friscobrödet är en försäljningssuccé i Sverige som vi hoppas fortsätter i Norge. Vi tror att vi kommer sälja 12 miljoner hamburgerbröd där första året. Det känns roligt att en svensk hamburgerkedja fungerar som export och att Norge tagit emot oss med öppna armar, säger Richard Bergfors.

Den första restaurangen öppnades i Oslo på Karl Johans gate under sommaren 2011 och drivs genom ett franchiseavtal av familjeföretaget Start Holding, som även kommer driva de framtida restaurangerna i Norge.