Idag öppnar Max i Falun

Luleå 2011-04-07 00:00 (Uppdaterad 2019-12-11 20:32) Idag öppnar hamburgerkedjan Max sin första restaurang i Falun, vid järnvägsstationen. 50 duktiga nyrekryterade medarbetare är tillsatta och kön var lång igår när det var smygpremiär.
- Fantastiskt att äntligen få öppna vår första restaurang i Falun som vi så länge velat ha en restaurang i, säger Richard Bergfors, VD på Max.

Redan på onsdagskvällen hade Falun-restaurangen smygpremiär för lokalbefolkningen som fick möjlighet att provsmaka hamburgare och skåla i champagne. På plats fanns även kommunfullmäktige Karl-Erik Pettersson som önskade etableringen lycka till i samband med att bandet klipptes.

Och trots att det råder konkurrens från branschkollegor i Falun så tror Richard Bergfors att många Falubor kommer att söka sig till Max.

- Vi har haft Sveriges nöjdaste kunder i nio år i rad och vinner även de flesta smaktester. Jag tror att det kommer att gå jättebra för vår restaurang i Falun, många Falubor har efterfrågat oss under flera år, säger Richard Bergfors.

Max hamburgerrestauranger har ett stort engagemang för miljön. Alla rätter på menyn är klimatmärkta, vilket gör det lätt för kunden att påverka miljön med sina val. All klimatpåverkan - från jord till bord - kompenseras genom trädplantering i Afrika. Att företaget tar ställning för miljön är nu även tydligt i och med den nya restaurangbyggnaden. Det nya huset uppfyller Boverkets krav för miljöklassad byggnad, t e x sker belysningen med LED-lampor och longlife-lysrör, vilket dragit ner belysningens energianvändning med 50 procent. I anslutning till restaurangen finns det också laddstolpar för att ladda el-bilar.


Information om restaurangen
Antal sittplatser: 135 st. inne (ca 50 st. ute)
Drive-In: Ja
Lekplats: Ja
Gratis WLAN: Ja
Expresskassa vid entrén: Ja
Laddstolpe för elbilar: Ja