Hela momssänkningen går till gästerna

Luleå 2011-09-16 00:00 (Uppdaterad 2019-12-11 20:32) Max hamburgerrestauranger välkomnar regeringens besked att sänka restaurangmomsen i den kommande budgeten. För att skapa möjligheter att anställa fler medarbetare kommer Max att sänka priserna, så att varje krona går tillbaka till gästerna.

- När vi sänker priserna kommer fler att äta hos oss och det gör att vi kommer att kunna anställa fler medarbetare. Min bedömning är att momssänkningen kommer att skapa mellan 150 och 200 nya arbetstillfällen på Max, säger Richard Bergfors, vd på Max.

Det var i måndags som regeringen meddelade att de kommer att föreslå en sänkning av momsen på restaurang- och cateringtjänster från 25 till 12 procent. Förslaget kommer att vara en del i budgeten som läggs fram på tisdag. Syftet med sänkningen är att skapa jobb främst för unga. Max har idag 3 000 medarbetare. Av dem är många unga och har fått sin första anställning på företaget.

- För att skapa fler jobb i restaurangbranschen på sikt är det viktigt att vi nu tar tillfället och sänker priserna. Vi på Max kommer att göra det fullt ut och jag vill gärna uppmana branschen att göra samma sak, så att vi gemensamt kan bidra till att minska den höga ungdomsarbetslösheten.

Den föreslagna momssänkningen kommer att träda i kraft vid årsskiftet. Max kommer då att sänka priserna, så att den förändrade momssatsen kommer kunderna till godo. Samtliga 87 restauranger kommer då att införa de nya priserna.