Hamburgerrestaurangen in i finrummet

Luleå 2006-06-14 00:00 (Uppdaterad 2019-12-11 20:33) - Max Hamburgerrestauranger och Lomar Arkitekter har skapat Europas vackraste hamburgerrestaurang.

I April öppnade Max Hamburgerrestauranger i de anrika f.d. banklokalerna vid Stora Torget och Rådhuset i Uppsala. Lomar Arkitekter, genom arkitekterna Pontus Lomar och Göran Borell har där tagit hamburgarna in i det verkliga finrummet. Modern design i kombination med bevarandet av känslan i en klassisk miljö har skapat denna unika hamburgerrestaurang.
- Vi är så himla stolta över restaurangen. Det är med säkerhet Europas vackraste hamburgerrestaurang, säger Richard Bergfors, vd på Max Hamburgerrestauranger.

Arkitekterna Pontus Lomar och Göran Borell har försökt att bevara så mycket som möjligt av den gamla stilen och känslan i lokalen. Resultatet har blivit en hamburgerrestaurang som inte påminner om någon annan. Fem meter i tak och valv från 1900-talets början har kombinerats med en modern inredning. Restaurangen har 146 sittplatser och uteservering på torget.

- Utmaningen med den här lokalen har varit att föra in Max moderna designkoncept utan att för den skull ta udden av den gamla vackra lokalen från förra sekelskiftet med all dess historik som sitter i väggarna, säger Pontus Lomar.

Fakta om restaurangen i Uppsala city:

? Soffor, Bord, Kassadisk och Tillbehörsstationer egendesignade
tillverkade i Durat av Siwerts Snickeri i Luleå
? Stolar: Modell: Butterfly, fabrikat Magis, designade av Karim Rushid
? Stora Takarmaturer: Modell: Zeppelin, fabrikat Flos, designad av Marcel Wanders
? Runda Takarmaturer: Modell: Light Shade Shade, fabrikat Moooi, designad av Jurgen Bey
? Pelararmaturer: Modell: Duell wall, fabrikat Flux
? Golvmaterial: Typ: Top Stone, fabrikat Höganäs
? Akustiktak: Lithos akustikputs, fabrikat Ecophon