Hamburgerkrig på Stora Torget

Luleå 2006-04-20 00:00 (Uppdaterad 2019-12-11 20:33) - Max öppnar i Rådhuset. Idag slår hamburgerkedjan Max upp dörrarna för den tredje Maxrestaurangen i Uppsala. Med stor sannolikhet blir det den vackraste hamburgerrestaurangen i Europa som tar plats i de anrika banklokalerna i Rådhuset på Stora Torget.
Den prisbelönte arkitekten Pontus Lomar har försökt bevara så mycket som möjligt av den gamla stilen och känslan i lokalen. Resultatet har blivit en hamburgerrestaurang som inte påminner om någon annan. Fem meter i tak och valv från 1800-talet har kombinerats med en modern inredning. Restaurangen kommer att ha 150 sittplatser.

- Vår arkitekt Pontus Lomar har gjort ett kanonjobb med lokalen och har verkligen lyckats bevara mycket av den gamla stilen och charmen. Det känns bra att vi nu inte bara har de godaste hamburgarna i Sverige utan också den vackraste hamburgerrestaurangen, säger Richard Bergfors, vd på Max Hamburgerrestauranger.

Restaurangens läge på Stora Torget, inom synhåll från värsta konkurrenten McDonald's, borgar för ett hamburgerkrig mitt i centrala Uppsala. Max är den tydligaste utmanaren på den svenska marknaden och den senaste tiden har man på många orter i landet utmanat hamburgerjätten McDonald?s genom att placera sig i direkt anslutning till deras restauranger.

- Vi har länge haft ögonen på den här lokalen. Inte nog med att den har bästa tänkbara läge i centrala Uppsala, det är dessutom en otroligt vacker lokal. Med den här restaurangen är vi redo att på allvar ta upp kampen om Uppsalabornas hjärtan, säger Richard Bergfors, vd på Max Hamburgerrestauranger.

Under 2006 ska Max ha öppnat 10-12 nya restauranger, i bland annat Halmstad, Linköping, Kristianstad, Växjö, Trollhättan, Haparanda och Stockholm. Inom tre år räknar Max med att ha gått från dagens 45 restauranger till 70.