Globalt ledarskapspris till Max VD Richard Bergfors.

Luleå 2011-03-07 00:00 (Uppdaterad 2019-12-11 20:32) Max vd, Richard Bergfors, har tilldelats det prestigefulla Corporate Social Responsibility Award for Leadership. Han prisas för sitt starka ledarskap inom miljöområdet. Priset delas ut av Young Presidents' Organization, YPO, i samband med det globala nätverkets årliga ledarskapskonferens i Denver, USA.
- Det är en stor ära för mig att ta emot YPO:s ledarskapspris. Miljöfrågan är global och att jag hoppas att priset inspirerar fler företag att minska sin klimatpåverkan, säger Richard Bergfors, vd Max.

Vinnarna har valts ut baserat på deras insatser för miljön, samhället eller sina anställda och de har demonstrerat högsta nivå av ledarskap.

- Vi är mycket glada över att utse 2011:s mottagare av YPO:s CSR pris. Dessa medlemmars miljö-, samhällsrelaterade och filantropiska insatser har gjort en stor skillnad inte bara för deras organisationer, men också på ett globalt plan, säger Rob Follows, ordförande i YPO s Social Enterprise Network.
Miljöinitiativ

Efter att ha kartlagt sin egen miljöpåverkan från jord till bord har Max implementerat en rad åtgärder enligt den plan som satts upp med visionen om ett hållbart Max i ett hållbart samhälle. För en hamburgerkedja är det en utmaning, eftersom den största klimatpåverkan kommer från produktionen av nötkött. Exempel på åtgärder är koldioxidmärkning av menyn, CO2 kompensation genom trädplantering i Afrika, introduktion av ekologiska produkter, återvinning och öppning av de nya klimathusen.

Om YPO:
YPO är ett icke-vinstdrivande, globalt nätverk för unga chefer med målet; Better Leaders Through Education and Idea ExchangeTM. Organisationen grundades 1950 i New York och har idag 18 000 medlemmar i 100 länder. För mer information besök www.ypo.org

Pris delades även ut i följande övriga kategorier; CSR Award for Economic Justice/Community Impact, Environmental Sustainable Business Practices och Outstanding Philanthrophy.