Första bilderna från Max framtida restauranger

Luleå 2015-09-01 08:30 (Uppdaterad 2019-12-11 20:31) Nästa år är det premiär för Max första restaurang med ett helt nytt koncept. Kvalitet och miljö har varit ledord i utvecklingsarbetet och målet är att skapa en helt ny restaurangupplevelse. Det nya konceptet ska även fungera internationellt när Max nu fortsätter sin internationella expansion. Bakom arkitektur och design står Wingårdhs.

– Max har ett övergripande mål att bli världens bästa hamburgerkedja. Vi vill att det ska synas och upplevas på restaurangerna. Det nya konceptet återspeglar vår höga ambitionsnivå när det gäller både mat och miljö. För gästerna ska det vara en helt ny upplevelse, med smidigare flöde och mer välkomnande tilltal, säger Richard Bergfors, vd på Max.

Max har idag 114 restauranger och finns i Sverige, Norge, Danmark och Förenade Arabemiraten.

– Eftersom vi ska fortsätta expandera så är det viktigt att det nya konceptet även fungerar internationellt. Samtidigt har vi valt att lyfta det unika skandinaviska och låta trä dominera för att påminna om vårt ursprung, säger Richard Bergfors.

Wingårdhs är Sveriges mest prisbelönta arkitektkontor. Till deras aktuella projekt hör Liljevalchs konsthall och ombyggnaden av Nationalmuseum samt ett nyss färdigställt besökscentrum i Stora Sjöfallets nationalpark.

– Det kommer bli en lite mer ombonad känsla i de nya restaurangerna. Trä och läder, material vi förknippar med mer exklusiva miljöer, kommer nu att möta gästerna, säger Gert Wingårdh.

Här kan du läsa mer om samarbetet mellan Max och Wingårdhs

För mer information och bilder kontakta gärna:

Fredrika Fredmark, PR-ansvarig på Max
0708-53 07 58, fredrika.fredmark@max.se

Leila Atlassi, Arkitekt på Wingårdhs
0725‐19 60 22, leila.atlassi@wingardhs.se