”En Maxad Festivalpodd” skapar stämningen inför Way Out West

Stockholm 2017-06-29 11:00 (Uppdaterad 2019-12-11 20:31)

Nu har det första avsnittet av ”En Maxad Festivalpodd” släppts som följs av ytterligare sju avsnitt varje onsdag. Den sista inspelningen sker live från Max restaurang inne på festivalområdet den 12 augusti. Med avstamp i festivalernas värld bjuds lyssnarna in till personliga intervjuer med artister som kommer att medverka på Way Out West.

Några av de artister som kommer att medverka i podden är Tove Styrke, Rebecca & Fiona, Janice, Shout Out Louds och STOR. Först ut är Tove Styrke. Podden görs av Emilie Roslund (Singelrådet) och Emil Persson (Fördomspodden). I podden berättar artisterna om deras pinsammaste och härligaste minnen från tidigare festivaler och vad de förväntas göra detta år på Way Out West.

– Jag och Emilie kommer snacka med de hetaste artisterna om allt från de första stapplande campingstegen till riktigt grova backstageanekdoter. Tanken är att "En Maxad Festivalpodd" ska vara som en peppig och langoskladdig hand att hålla i under hela festivalsommaren, ända fram till crescendot Way Out West, säger Emil Persson från Fördomspodden.

Varumärkespodden har tagits fram och producerats av den globala teknikplattformen Acast i ett samarbete med Max Hamburgare.

– Kul att vi får möjlighet att skapa detta innehåll med Max som redan har en tydlig och relevant koppling till Way Out West. Podden låter lyssnarna komma närmare festivalupplevelsen och de artisterna som kommer vara på plats, säger Viann Jalal, innehållschef på Acast.

För andra året i rad har Max en fullskalig restaurang på festivalområdet med Green-familjen på menyn. En nyhet är kampanjburgaren Way Out Halloumi, speciellt framtagen för festivalen. Max gör flera aktiveringar inför Way Out West, varav "En Maxad Festivalpodd" är en av dessa.

Musik har alltid varit en viktig del av helhetsupplevelsen på Max och den här satsningen ett perfekt komplement i vår mediemix under sommaren där podcasts har hög affinitet i vår målgrupp. Med podden vill vi bjuda på en maxad uppladdning där lyssnarna får ta del av intima och ärliga stunder tillsammans med sina favoritartister, säger Kristoffer Stenqvist, Medie- och digitalchef på Max.

Det sista avsnittet av ”En Maxad Festivalpodd” kommer att spelas in live från Max restaurang inne på festivalområdet den 12 augusti. Livepodden släpps veckan efter för alla dem som vill höra hur Way Out West var i år. Länk till podden