Dubbelt upp för Max i Karlstad!

Luleå 2007-10-22 00:00 (Uppdaterad 2019-12-11 20:33) Max är idag den kedja som växer snabbast på svenska snabbmatsmarknaden. Det har sedan länge varit klart att Max skall öppna i Karlstad. Nu är det klart att Max öppnar två restauranger i Karlstad - på samma dag! Detta innebär minst 100 nya arbetstillfällen med ca 10 chefer.
- Vi har sedan flera år tillbaka velat etablera oss i Värmland. Eftersom vår etablering i Karlskoga skjutits upp vill vi erbjuda värmlänningarna något extra och öppnar därför två restauranger i Karlstad samtidigt, säger Richard Bergfors, VD på Max Hamburgerrestauranger AB.

En av restaurangerna blir beläget i Bergviks Köpcentrum granne med restauranger och butiker. Totalt erbjuds där 130 sittplatser inne och 20 ute. Den andra restaurangen är beläget vid Våxnäs och erbjuder 130 sittplatser inne och 90 ute samt Drive-in och lekplats. Totalt krävs det en personalstyrka på minst 100 personer varav ca 10 chefer. Etableringen i Karlstad förväntas även locka över norrmännen som nu får chans till ett smakprov inför Max kommande etablering i Norge.

- Ja, det stämmer att norrmän har hört av sig för att veta vart man kan äta på Max i närheten av den norska gränsen. Det är främst vårt nyttiga koncept samt valfrihet som efterfrågas, säger Richard Bergfors.

2006 var ett rekordår med nio nyetableringar och en försäljningsökning på över 20 % - ett av historiens bästa resultat. Under 2007 beräknas totalt tio nya restauranger öppnas.