Den 130:e MAX-restaurangen öppnar idag vid Hötorget

Stockholm 2018-03-21 08:00 (Uppdaterad 2019-12-11 20:31) Den 21 mars öppnar MAX sin nya restaurang vid Hötorget i Stockholm. Britta Fredriksson, som för 50 år sedan var med när den första MAX öppnade, klipper bandet klockan 10.00. Restaurangen har generösa öppettider alla dagar i veckan och ett lättillgängligt läge mitt i city. Gäster hälsas välkomna för att stilla hungern med Sveriges godaste hamburgare.

– Äntligen slår vi upp dörrarna till vår nya restaurang vid Hötorget, säger Christoffer Bergfors, vice VD och Sverigechef på MAX. Vi har sett fram emot att öppna på ett av Stockholms populäraste promenadstråk längs med Kungsgatan, mitt i city. MAX ska underlätta när det är dags att äta och finnas där gästerna finns; under shoppingpausen, lunchen, på väg till bion eller efter utekvällen. 

Hötorget är en plats som förknippas med allt från Nobelpriset och Konserthuset till torghandel och den historiska kulturföreteelsen Hötorgskonst. För den nya restaurangen vill MAX knyta an till det lokala och har tagit fram lanseringskampanjen ”Hötorgskost”. De kända konstmotiven med fiskargubben och stilleben har anpassats i bild med MAX egna rätter i fokus – fiskargubben håller i en Friscoburgare och stillebenet föreställer ett Maxmål med Halloumiburgare. 

Den nya restaurangen ligger på Kungsgatan 44. Det är den 116:e restaurangen i Sverige och den 130:e i världen. Lokalen är designad efter det nya restaurangkoncept MAX har tagit fram tillsammans med svenska arkitektbyrån Wingårdhs. Ovanvåningen har plats för 47 sittande gäster och på entréplan finns 61 platser. Restaurangen är utrustad med nio Expresskassor för snabb och smidig beställning och betalning. Till personalstyrkan har MAX anställt cirka 70 personer. 

Restaurangen invigs onsdag den 21 mars, kl. 10.00 med en öppningsceremoni. Richard Bergfors, VD och Christoffer Bergfors, vice VD och Sverigechef, inviger restaurangen tillsammans med Britta Fredriksson. Britta Fredriksson och Curt Bergfors öppnade för 50 år sedan i Gällivare den första hamburgerserveringen som lade grunden till den restaurangkedja som idag är MAX. Därefter öppnar restaurangchef Hanna Cajfeldt tillsammans med personal upp dörrarna och välkomnar in alla hungriga citygäster.

Öppettider:
Söndag - torsdag, kl. 10:00 – 01:00
Fredag – lördag, kl. 10:00 – 05:00
Adress: Kungsgatan 44, 111 35 Stockholm