Burgaren speciellt anpassad för hemkörning – nu är DeliVery Cheezy här

2020-02-26 20:23 (Uppdaterad 2020-02-27 12:00)

MAX fortsätter att driva utveckling och är nu först ut med att erbjuda burgare speciellt anpassad för hemkörning - något som har lyst med sin frånvaro fram till nu när MAX lanserar DeliVery Cheezy. Burgaren, som finns i tre varianter, kommer endast finnas tillgänglig för gästerna att få hemkörd.  

- Det känns riktigt bra att få vara med och driva utvecklingen framåt med hjälp av våra gästers insikter. Att ha en specialburgare för hemleverans är ett exempel på hur vi på MAX jobbar med det, säger Claes Petersson som är innovationschef och vice vd på MAX. Vi ser ju en markant ökning av hemkörning i Sverige, och rekommenderar vissa av våra måltider speciellt för hemkörning – men så tänkte vi – varför inte ta nästa steg och ta fram en burgare som är allra bäst när den levereras?

Redan 2008 började MAX erbjuda hemleverans och har över åren utvecklat tjänsten i takt med gästers efterfrågan av måltidslösningar och ändrade konsumtionsbeteenden. Att utveckla en burgare speciellt för hemleverans är restaurangkedjans senaste initiativ för att utveckla erbjudandet till gäst. DeliVery Cheezy är en ostig burgare, därav namnet.

- Jag har laborerat med ingredienser och varmhållning för att ta fram den perfekta burgaren för hemkörning, berättar Jonas Mårtensson, chefskock på MAX. Hemkörning innebär längre tid för burgaren mellan tillagning och gästens njutning och vi tänkte ”hur kan vi göra det till vår fördel?” Genom att undvika kalla komponenter och använda mer ost och dressing så håller burgaren värmen, och blir dessutom som godast när den fått gotta till sig en liten stund.

Burgaren kommer att finnas med tre olika proteinalternativ: svenskt nötkött, svensk kyckling och MAX egen växtbaserade Plant Beef. Utöver det så innehåller burgaren dubbla cheddarskivor, smältostsås, rödlök, ketchup och majonnäs – detta omsluts av ett sesambröd.

I dagsläget erbjuder 57 av MAX 130 restauranger i Sverige hemkörning. DeliVery Cheezy går endast att beställa för just hemkörning och i dagsläget samarbetar MAX med Foodora, Uber Eats och Wolt. Förutom DeliVery Cheezy så släpps en måltid med Chicken Wings – även den exklusiv för hemkörning. Målen serveras med Crispy Fries samt dricka och kommer kosta 99 kronor.

 

Fakta hemkörning:
MAX började med hemkörning 2008 och utökade tjänsten 2017 när man kompletterade antalet städer och leverantörer.

I flera restauranger har MAX dedikerade utlämningszoner för hemkörning och det finns alltid en person som är ansvarig för hemkörning i restaurang. Allt för att maten ska tillagas så tight inpå upphämtningstid som möjligt.

Nya orter tillkommer hela tiden – i dagsläget finns tjänsten i 26 städer runtom i Sverige.