Boråsarna: Max, vik er inte för UEFA

Luleå 2008-07-21 00:00 (Uppdaterad 2019-12-11 20:32) Efter helgens omröstning på GT.se är det nu klart. Frågan som ställdes var om Max skulle stå på sig eller vika sig för UEFA:s krav och hålla stängt under hela turneringen. Av de drygt 22 000 personer som röstade anser 93 procent att Max inte ska vika sig för UEFA:s krav. Och därför har Max i Borås öppet precis som vanligt under nästa års U21-EM i Borås.
- Vi har gett ett förslag till UEFA som de inte accepterade och deras krav kändes orimliga. Det känns verkligen jättetråkigt att pengar avgör en fotbollsfest som U21-EM, säger Richard Bergfors VD på Max.

Från början var Max överens med Borås Kommun om att hålla stängt tre timmar innan och en timme efter match. Men detta förslag godtog inte UEFA som menade att Max måste hålla stängt under hela de samtliga fyra matchdagarna - trots att det inte spelas någon match. Detta besked kom som en blixt från klar himmel för Max.

- Ja vi blev mycket förvånade. Jag kände direkt att Boråsarna skulle få vara med och avgöra U21-EM:s öde genom omröstningen på GT.se. Resultatet visar tydligt att vi har folket på vår sida (93 procent), vilket känns jätteviktigt, säger Richard Bergfors.