Banta med burgare är en vinnande metod

Luleå 2011-10-31 00:00 (Uppdaterad 2019-12-11 20:32) MinimizeYou 2011 har nu avslutats efter sex veckor. Sex deltagare har uppnått sina målvikter och tappat totalt 66 kg. Initiativtagaren Johan Groundstroem gick själv ner 30 kg 2007 med hjälp av Max nyckelhålsmärkta hamburgare och träning. I år har Johan istället agerat coach till sex deltagare enligt samma modell.
Under sex veckor har sex deltagare runt om i landet tagit del av programmet MinimizeYou som Max Hamburgerrestauranger har sponsrat. Med träning, coaching och nyckelhålsmärkta hamburgare är resultatet slående - samtliga deltagare nådde sin målvikt redan efter fem av totalt sex veckors program.

- Jag är själv ett bevis på att man kan fortsätta äta sin favoritmat och samtidigt gå ner i vikt. Nu fick jag möjligheten att applicera metoden på sex deltagare och visa dem vägen till ett hälsosamt liv. Jag är otroligt stolt över alla deltagare - resultaten talar för sig själva, säger Johan Groundstroem, initiativtagare till MinimizeYou.

- Hamburgare är bra mat och detta är ett bevis på det. Självklart vill Max stötta hälsosamma initiativ som MinimizeYou eftersom det stämmer väl överens med våra ambitioner. Det är glädjande att se att efterfrågan på våra nyckelhålsmärkta burgare ständigt ökar, säger Richard Bergfors, vd på Max Hamburgerrestauranger.

Via bloggen MinimizeYou har man kunnat följa deltagarnas viktresa. Baserat på både viktnedgång och kämparglöd har en av deltagarna nu utsetts till vinnare, och det är Ewa Stenudd, 47 år från Boden. Ewa har gått ner 10 kg och för sin prestation vinner hon ett resepresentkort värt 20 000 kr.

Motiveringen lyder:
"Ewa har under hela MinimizeYou visat en enorm vilja, drivkraft och glädje. Nu har hon tagit ett stort första steg mot en helt ny och mer hälsosam livsstil. Under sex veckor har Ewa avnjutit inte mindre än 78 nyttiga hamburgare och med sin ständigt positiva inställning finns stark tilltro att Ewa kommer kunna upprätthålla sin nya sunda livsstil under lång tid framöver. Det är med stolthet och glädje som Ewa koras till väl värd vinnare av MinimizeYou 2011."

- Det känns fantastiskt att vinna tävlingen, men ännu bättre att ha vunnit kampen mot övervikten, säger Ewa Stenudd, vinnare av MinimizeYou 2011.