Ät hamburgare och gå ned i vikt

Luleå 2013-07-02 11:30 (Uppdaterad 2019-12-11 20:32)

Anmälan är nu öppen till årets tuffaste och godaste tävling; MinimizeYou. Johan Groundstroem, som genom sitt eget projekt MinimizeMe, gick ner 30 kg på 90 dagar genom en diet bestående av hamburgare och träning utmanar nu sex deltagare att med hans hjälp göra samma resa mot en livstilsförändring. Johan kommer välja ut deltagarna som under sex veckor får ta del av personlig coachning och kombinera vardagsmotion med en diet bestående av nyckelhålsmärkta hamburgare för att gå ner i vikt. 

 –  För mig handlar det om att inspirera människor till en livsstilsförändring där det viktigaste budskapet är att det är möjligt att gå ned i vikt och att samtidigt äta fantastiskt gott. Utmaningen är otroligt tuff och det krävs en stor portion motivation att vilja nå sina mål. Bara då kommer man att lyckas. Naturligtvis måste man också älska hamburgare, säger Johan Groundstroem som leder utmaningen.

 Från MinimizeMe till MinimizeYou
Det var 2007 som Johan bestämde sig och tog initiativet till sin egen livsstilsförändring. Favoritmaten stavas hamburgare och han kontaktade därför Max, som hade nyckelhålsmärkta sådana, med ett något annorlunda förslag; bjud mig på mat så ska jag bevisa att det går att gå ner i vikt genom att äta hamburgare. MinimizeMe var igång. Dieten kombinerade Johan med vardagsmotion och allting skedde under läkarkontroll. 200 hamburgare senare visade vågen på minus 30 kg. Johan ville sedan inspirera andra och ledde under 2009 och 2011 MinimizeYou där 11 deltagare hittills tillsammans gått ner 122 kilo.

– Alla ska kunna äta på Max och vi har erbjudit nyckelhålsmärkta måltider sedan 2003. Johans initiativ har uppmuntrat människor till ett hälsosammare liv på ett oväntat och annorlunda sätt, säger Christoffer Bergfors, vice vd för Max, som själv äter minst en hamburgare om dagen.

 I år letar Johan efter sex personer som älskar hamburgare, är redo för en livsstilsförändring och kan anta den tuffa utmaningen. Gratis hamburgare, personlig coachning och träning utlovas. Utöver viktminskning och bättre välbefinnande belönas deltagaren som genomgått den största förändringen med en resa värd 40 000 kronor.

Anmälan görs till johan@minimizeyou.se med en kort beskrivning av sig själv, sina förutsättningar och målsättningar senast den 4 augusti. För mer information besök www.minimizeyou.se

  • Klicka för intervju med Johan Grundstroem.

För bilder och mer information kontakta:
Cecilia Lago Albright, presskontakt
cecilia.lago-albright@max.se
Tfn
: 070-743 13 45

_________________________________________________________________________