Åt 180 hamburgare i 90 dagar - Gick ner 30kg

Luleå 2007-10-08 00:00 (Uppdaterad 2019-12-11 20:33) Johan har i 90 dagar fört en strikt hamburgar-diet, med hamburgare till lunch och middag.
Efter 180 hamburgare har han gått ned 30 kilo. Genom att blogga från dag 1 har Johan blivit en snackis internationellt och omskriven i tidningar och bloggar i USA, Europa och Asien. 10 000-tusentals svenskar har besökt hans blogg och sett hans "krymp-film" på YouTube.
Johan bestämde sig i juni för att börja banta med hamburgare och den udda förfrågan om sponsrade måltider kom in till Max i juli. Villkoret från Max sida var att Johan regelbundet träffade läkare för konsultation och provtagning före, under och efter dieten.

- En osannolik förfrågan från en osannolik man. Att han valde oss var också skönt med tanke på all kraft och energi vi lagt ned på våra nyckelhålsmärkta måltider, säger Richard Bergfors, VD på Max Hamburger- restauranger.

Johans diet har bestått av hamburgarmåltider ur Max Delifresh-sortimentet, som är fettsnåla och nyckelhålsmärkta. Inga pommes frites eller läsk ingår i måltiderna utan morötter och Ramlösa ersätter. Johan äter fruktpåse eller minimorötter som mellanmål. Frukosten är det enda som inte är hamburgare.

Utmanar Supersize Me och Morgan Spurlock

Johan har även mejlat Morgan Spurlock för att be honom följa hans diet, tankar och träning på MinimizeMe.net. Namnet är en blinkning åt Supersize Me- filmen av just Morgon Spurlock. Spurlock gick upp 11 kg på 30 dagar, fick dåliga levervärden samt blev deprimerad när han åt enbart på McDonalds. Johans värden var dåliga vid starten men är nu bra på alla punkter.

- Johan har bara mått bra av dieten och jag ser inga antydningar till medicinska komplikationer när jag tittar på provsvaren, säger specialistläkare Lennart Reithner som har följt Johans diet.

Medier och bloggar över hela världen har rapporterat om den ovanliga dieten. Se YouTube-filmen här. Läs mer om Johan på: www.minimizeme.se och www.minimizeme.net (engelsk version).

Utdrag ut bloggen:

"Jag heter Johan. Den 8 juli ställde jag mig på vågen som visade 127,7 kg. Jag insåg att jag måste göra något om jag vill se mina barn växa upp. Nu. Det var då jag bestämde jag mig. Jag vill bevisa att det går att gå ned i vikt med hjälp av hamburgare. Jag har kontaktat Max och frågade om de vill sponsra mig med deras produkter."