<span> <p><strong>Årets Hamburger-SM är igång!</strong></p> </span>

Luleå 2014-05-22 00:00 (Uppdaterad 2019-12-11 20:32)

För åttonde året i rad anordnar Max Hamburger-SM där man vill hitta den godaste burgaren. Under hela sommaren kommer Sveriges hemmakockar att kunna delta i tävlingen genom att dela sitt bästa recept på Instagram.

Max hamburgerrestauranger har anordnat Hamburger-SM, årets godaste tävling, sedan 2007 och intresset ökar för varje år. Att skapa en hamburgare är mer komplext än man tror och variationsmöjligheterna är oändliga. Kravet för att delta är att hamburgaren är gjord på nötkött, i övrigt är det fritt att använda sin fantasi.

- På Max älskar vi hamburgare och är alltid på jakt efter att hitta den bästa burgaren. Tävlingen blir ett sätt för oss att träffa likasinnade som har en kärlek för hamburgare. Och självklart vill vi bli inspirerade och ta del av nya smakkombinationer, säger Richard Bergfors, vd på Max och juryordförande i Hamburger-SM.

Tidigare år har ingredienser som lingonchutney, gruyèreost och sparris funnits med bland bidragen.

Nytt för i år är att tävlingsdeltagarna lägger upp sina bidrag på Instagram under hashtaggen #hamburgersm. Samtliga bidrag visas på hamburgersm.se där man kan rösta på sin favorit. Tävlingen pågår 22 maj – 15 augusti. De 25 bidrag med flest röster går till semifinal där juryn, under ledning av Richard väljer ut fem finalister. Finalen avgörs i Stockholm den 29 augusti. Richards egna hamburgerspaningar kan du följa på hans Instagramkonto, @burgerspotting.

Så här tävlar du i Hamburger-SM:
Att tävla är enkelt, laga din godaste hamburgare på nötkött, fota den och lägg upp på Instagram, skriv in receptet och tagga med #hamburgersm. De 25 bidrag som får flest röster går till final. Vinnaren får tillsammans med en vän åka till New York där de bland annat får en guidad burgartur. Tävlingen pågår mellan 22 maj till 15 augusti. Den slutgiltiga finalen avgörs i Stockholm 29 augusti.

Läs mer på www.hamburgersm.se.