Almedalen Live

Visby 2013-07-03 09:30 (Uppdaterad 2019-12-11 20:32)

I Almedalen lyfter vi frågan om hur vi som arbetsgivare måste anpassa arbetsplatsen för att bättre ta tillvara på befintliga resurser i samhället som inte får en chans att komma in på arbetsmarknaden. För alla som inte kan vara på plats livesänder vi två seminarier på tema mångfald. Vi tar inte ställning för eller emot något parti utan är på plats för att prata om hur vi som arbetsgivare kan bidra till en arbetsmarknad som är öppen för alla. Vi tror att det är nyckeln till framgång för Sverige. Utan mångfald, ingen tillväxt.

Husby och andra stadsdelar i Stockholm brinner - vem är ansvarig?

Vilken betydelse har arbetstillfällen för integration, och vem är egentligen ansvarig för att detta sker? Vilka attitydförändringar krävs inom företag för att möjliggöra för flyktingar att få riktiga jobb?

När: 3 juli kl. 13.10-14.15

Vad: Max talar om sina erfarenheter i ett livesänt tal till FN-organet UNHCR:s konferens i Geneve med efterföljande debatt.

Medverkande: Pär Larshans, Hållbarhetschef, Max Hamburgerestuarnger. Åke Svensson, Kommunordförande, Region Gotland. Tove Lifvendahl, Moderator. Nima Sanandaji, Samhällsdebattör. Monica Lingegård, VD, Samhall. Elaine Eksvärd, Retorik konsult. Torborg Chetkovich, VD, Swedavia. Örjan Brinkman, Ordförande, Sveriges konsumenter. Johan Oljeqvist, VD, Fryshuset. Kenneth Bengtsson, fd Ordförande, Svenskt Näringsliv.

Har USA något att lära av Sverige eller vad kommer efter Milton Friedman?

När: 3 juli kl.18-19

Vad: Max Hållbarhetschef tar över som radiovärd i VoiceAmerica, en av USA:s största webbradiokanaler. Under en timme så kommer olika tänkare att reflektera och debattera frågan om transparens och öppenhet i en demokrati livesänt till VoiceAmerica.com.

Inbjudna gäster: Elaine Eksvärd, Retoriker. Gary Baker, Executive Director, Ernst& Young. Kay Török, konsult, Futerra. Mats Lindgren, VD, Kairos Future. Emma Rung, hållbarhetskonsult i New York och fd kampanjarbetare för Obama. Anna Borgeryd, Koncernstrateg, Polarbröd.

Fullständigt program finns på www.almedalsveckan.info