Skakande salladsnyhet från Max

Luleå 2013-04-17 11:00 (Uppdaterad 2019-12-11 20:32) I morgon är det premiär för åtta nya sallader på Max. Salladerna har en bas av matvete, grillade grönsaker, äpplen och tranbär och är smaksatt med citron, spenat och vitlök. Gästen väljer först en av fyra dressingar och därefter grillad eller friterad kyckling. Salladerna skakas sedan för att den första tuggan ska bli lika god som den sista.

–  Alla ska kunna hitta något på Max meny oavsett smak och livsstil. Salladerna blir en utökning av vårt hälsosammare Delifreshsortiment som fyller 10 år i år. Som allt annat på Max görs salladerna på beställning så att man själv kan kombinera sin måltid efter önskemål, säger Richard Bergfors, vd på Max.

Salladerna har tagits fram av Max chefskock Jonas Mårtensson och är vårens stora nyheter på Max meny. Gästen väljer bland fyra olika dressingar: Ceasar, Curry Lime, Hot Creole eller Sweet Mustard som skakas tillsammans med den nya matiga salladsbasen och grillad eller friterad kyckling. Salladerna går också att få helt vegetariska.

–  Vi gör salladerna med både nya ingredienser och på ett nytt sätt. Genom att skaka salladen blir blandningen perfekt och man får alla smaker i munnen samtidigt, säger Jonas Mårtensson, chefskock på Max.

Den nya salladslinjen ersätter de tidigare salladerna och börjar säljas i svenska, danska och norska restauranger den 18:e april. Max var 2003 den första hamburgerkedjan som lanserade en nyckelhålsmärkt meny under namnet Delifresh. Kyckling- och fiskburgare har sedan utökats med GI-burgare och Low Carb-burgare.

Fakta om de nya salladerna
Bas: Salladsbas med ruccola, lollo rosso och isberg, matvete med grillade grönsaker, äpplen och tranbär smaksatt med citron spenat och vitlök.
Tillbehör: Grillad eller friterad kyckling. Salladen finns också som helt vegetarisk.
Dressing: Caesar, Curry lime, Hot Creole och Sweet mustard eller fettfri vinegrette.

 Pris: 65 kronor