Krysset brinner och återuppstår

Natten till den 8 januari 2016 slukade elden det kända burgarhaket och den intilliggande macken. Den historiska mötesplatsen, där många fester började och många fester slutade. Redan efter 48 timmar stod det mobila köket på plats i Skellefteå så att alla lyckliga Krysset-fantaster kunde fortsätta äta sina Krysset-klassiker.

För MAX är Skellefteå historisk mark. Det var här som grundarna Curt Bergfors och hans dåvarande sambo Britta öppnade den andra restaurangen i kedjan.

- Efter branden välde en våg av kärlek över Krysset. Många Skellefteåbor och vi på MAX har många härliga minnen från Krysset. Restaurangen betyder mycket för oss. Därför har vi sökt efter en lösning som gör att vi snabbt kan öppna igen, berättar Richard Bergfors, VD för MAX Burgers.

Några månader efter branden stod det klart att nya Krysset öppnar i Sibyllas tidigare lokaler. Det fanns en önskan om att flytta tillbaka Krysset till den ursprungliga platsen och genom denna lösning kunde Krysset snabbt öppna igen.

Det nya Krysset har större kapacitet, en drive-in och det viktigaste av allt: den klassiska luckan finns kvar. Men är kösystemet fortfarande lika obegripligt? Åk dit så får du själv testa.