Sverige äldsta och mest omtyckta burgarkedja

Läs en bok med MAX!

Under juli kommer vi i att dela ut specialutgåvor av fyra nya böcker med Mumin i Maxboxen. Ambitionen är att inspirera barn i alla åldrar att upptäcka glädjen med att läsa. Vi hoppas att hela familjen ska få många mysiga lässtunder tillsammans.

I boken Mumintrollet och önskestjärnan följer vi med Mumintrollet och badar och där hittar han en liten vit sten. Den blänker som en stjärna. Kan det verkligen vara en önskestjärna som Snorkfröken tror? Vad ska Mumintrollet önska sig? Är det fel att önska någonting bara till sig själv? Han måste rådfråga sin vän Snusmumriken som vet allt om önskningar.

I boken Mumintrollet hittar en vän får vi följa med när Mumintrollet och Sniff letar efter skatter vid strandkanten, de får plötsligt syn på en flaskpost. Så spännande! Men vem kan det vara ifrån? Kanske från någon som är ensam och behöver en vän. Tillsammans ger de sig ut på en upptäcktsfärd över stormande hav på jakt efter den som skrivit brevet.

I boken Mumintrollet och det lilla spöket så kan inte Mumintrollet sova. Han hör konstiga ljud och vart han än tittar så är det alldeles mörkt. Men det värsta är att han hör små fötter tassa runt i rummet. Då får Snorkfröken en idé, det enda sättet att bli av med sin rädsla är att visa hur modig man faktiskt är.

I sista boken, Mumintrollet fyller år så vaknar Mumintrollet på sin födelsedag full av förväntan. Det här kommer säkert att bli världens bästa dag! Men när alla vänner verkar vara för upptagna för att fira honom känns det inte alls bra...tills det knackar på dörren och en underbar överraskning uppenbara sig.