Sverige äldsta och mest omtyckta burgarkedja

Läs en bok med MAX!

Under maj kommer vi i samarbete med Rabén & Sjögren att dela ut specialutgåvor av fyra nya böcker i Maxboxen. Ambitionen är att inspirera barn i alla åldrar att upptäcka glädjen med att läsa. Vi hoppas att hela familjen ska få många mysiga lässtunder tillsammans.

Lilla Spöket Laban och hans busiga lillasyster Labolina är barnbokskaraktärer som passar de allra minsta, och en dag blev det en snubbeldag för Labolina.

I boken - Du är för liten, Pytte får vi lära känna shetlansponnyn Pytte, han är en liten häst. Minst på hästgården Granbacken. Hans korta ben gör att han alltid kommer sist när hästarna springer ikapp runt hagen, och inte får han ställa upp i hopptävlingen heller. Så Pytte får vänta i stallet när de andra hästarna tävlar. Men ibland är det faktiskt bra att vara liten. När barnen kommer till hästgården tycker de Pytte är alldeles precis lagom stor.

Halvan klarar att manövrera det mesta - från ambulans till överljudsplan. Om han hade levt förr i tiden skulle han ha styrt vikingaskepp, zeppelinare och veteranbilar lika skickligt. I Halvans ABC finns samlat många tänkbara fordon för att utmana Halvan som dessutom är både ansvarstagande och hjälpsam.

Dinolandet är en låda där Ivars leksaksdinosaurier bor. Han har hur många som helst och han kan namnen på dem allihop. En kväll när Ivar inte vill sova hör han konstiga ljud ur lådan. Och när han lyfter på locket tror han knappt sina ögon - dinosaurierna har blivit levande! Ivar träffar en stegosaurus är en fartfylld äventyrsberättelse som avslutas med ett roligt faktauppslag.

Barnböckerna är en omtyckt och uppskattad överraskning i Maxboxen för såväl stora som små läsare. För mer information om Rabén & Sjögren besök www.rabensjogren.se.