Sveriges godaste burgare!

Läs en bok med MAX!

Under september kommer vi i samarbete med Rabén och Sjögren att dela ut specialutgåvor av fyra nya böcker i Maxboxen. Ambitionen är att inspirera barn i alla åldrar att upptäcka glädjen med att läsa. Vi hoppas att hela familjen ska få många mysiga lässtunder tillsammans.

Ludde är humor för små människor. En egensinnig karaktär som gör allt på sitt eget sätt. I den här boken kastar Ludde boll till alla djuren men det blir alldeles tokigt.

I boken - En magisk vän får vi läsa om Iris som bor med sina systrar i ett hus som är alldeles vanligt på utsidan men allt annat än vanligt på insidan. Iris är nämligen ingen vanlig tjej. Hon är en häxa. Men det får ingen veta, det är en hemlighet. Även om livet som häxa är magiskt på alla sätt så kan det också vara ganska tråkigt. Vilket tur att man då kan trolla sig en kompis. Någon som är lika uttråkad och busig som man själv och som tycker om precis samma saker. Vilken toppenidé eller?

I boken - Brandlarmet följer vi Max och Penny som är superbra på att lösa mysterier. Och det är tur för det händer en hel del skumma saker på deras skolan. När barnen ska hålla föredrag börjar plötsligt brandlarmet att tjuta och alla måste springa ut på skolgården. Brandkåren kommer och letar igenom skolan, men de hittar varken rök eller brand. Nästa dag börjar brandlarmet tjuta på nytt, och då kommer ännu fler brandmän och bilar. Falskt alarm igen! Vad är det som händer? Skoldeckarna Max och Penny bestämmer sig för att ta reda på det!

I sista boken läser vi om Ellens härliga äppleträd som står i trädgården. Trädet är hennes och Olles lekplats och Ellen älskar det. En svart vinternatt blir det storm. Elektriciteten slutar fungera och Ellens pappa tänder en brasa. Först är det mysigt och lite spännande, men när Ellen vaknar nästa morgon har stormen tagit trädet.

Barnböckerna är en omtyckt och uppskattad överraskning i Maxboxen för såväl stora som små läsare. För mer information om Rabén & Sjögren besök www.rabensjogren.se