Truffle Double Cheese Hot Melt

Frisco toast, tryffelmajonnäs, karamelliserad lök, cheddarost, taleggio och högrev, signerat @burgerland.

Ingredienser

1 frp Max Frisco Hot Melt Toast

Högrevsburgare (4st)
600 g högrevsfärs, grovmalen
8 st Frisco Hot Melt Toast
4 skivor cheddarost
100 g taleggio
En klick smör

Karamelliserad lök
2 st gula lökar
1 dl öl
1 tsk honung
En nypa salt
En klick smör

Tryffelmajonnäs
1 msk riven tryffel inlagd i olja (finns att köpa i välsorterade matbutiker)
4 msk majonnäs
En nypa tryffelsalt

MAX-produkter

  • Frisco Hot Melt Toast

Tillagning - Gör så här

Börja med den karamelliserade löken. Hacka lök grovt och stek i en klick smör tills mjuk på medelvärme. Tillsätt honung och öl, låt sjuda tills ölen har reducerats. Smaka av med lite salt, ställ sedan åt sidan.

Gör tryffelmajonnäs genom att blanda riven tryffel med majonnäs och tryffelsalt.

Smörstek Frisco Hot Melt Toast i en stekpanna, lägg sedan brödet åt sidan.

Torka smöret ur samma panna du stekte brödet i. Hetta upp den på högsta värmen. Dela upp köttfärsen i åtta lika stora bollar, ca 75 gram i varje boll, och lägg sedan i dem två i taget i pannan. Smasha bollarna med en hamburgerpress till platta, tunna köttpuckar. Salta och peppra.

Vänd köttet efter ca 2 min, salta och peppra den andra sidan. Lägg en skiva cheddar på den ena köttpucken, och några bitar taleggio på den andra.

Bred tryffelmajonnäs på den ena Frisco Hot Melt Toasten. Lägg köttpuckarna med osten på det andra brödet, toppa med karamelliserad lök och toppa därefter med brödet med tryffelmajonnäs. Upprepa med resterande tre burgare. Servera direkt med valfritt tillbehör!

Burgerland är ett av Sveriges största Instagramkonton fouserat på burgare. Kontot drivs av Sofie Lundberg som även driver bloggen foodstories.