Sveriges godaste burgare

BLT på Frisco Hot Melt Toast

BLT med majonnäs, stekt bacon, sallad, tomater, purjolök och Gruyere, signerat Fredrik Rosell.

Ingredienser

Bröd

Frisco Hot Melt Toast

Kött (fisk/kyckling/veg)

Bacon

Tillbehör

Ingredienser för 2 st:

4 st Frisco Hot Melt Toast-bröd
6 msk majonnäs
2 stora blad av krispsallad
4 skivor bacon
2 skivor gruyere
10 cm purjolök tunt skivad
1 skivad kvisttomat
1-2 msk smör att steka brödet i
Nymalen svartpeppar 

Dressing

Majonnäs

Tillagning - gör så här

Fredrik Rosell - passionerad kock, bagare och receptkreatör som är aktiv på Instagram samt driver bloggen frallansmatblogg.com.

Gör så här: 

Stek baconet i en stekpanna tills det fått lagom mycket färg. Lägg de tätt tillsammans och placera osten ovanpå baconet i stekpannan så att den smälter. Lyft sedan baconet med osten ur pannan. Dela skivorna på mitten och lägg det åt sidan tills det är dags att montera toasten. Spara baconfettet i stekpannan och lägg även i en liten klick smör. Stek nu bröden i fettet tills du har en vackert brynt färg på båda sidorna av brödet. Bred ett lager majonnäs på ena sidan av samtliga bröd. 

Sedan bygger du ihop toasten så här: Först ett bröd med majonnäs, salladsblad, purjolök, 2 stora tomatskivor, lite nymalen svartpeppar,  stekt bacon med ost och slutligen ett bröd med majonnäs. Pressa ihop toasten lite lätt med handen och dela den diagonalt i två trekanter.