Vegoburgare med mangosalsa på Frisco Hot Melt Toast

Frisco toast, mangosalsa, avokado och majonnäs, signerat @sofiavonporat

Ingredienser

4 vegoburgare (länk)
8 skivor Frisco Hot Melt Toast
Olja, till stekning

Mangosalsa:
1 röd paprika
½ rödlök
½-1 jalapeño
150g fryst tärnad mango
½–1 krm salt
2 msk limejuice
1 dl koriander

Majonnäsblandning:
3 msk vegansk vitlöksmajonnäs
¼ tsk paprikakrydda
1 tsk limejuice

Avokado topping:
2 avokados
En skvätt limejuice
Salt & peppar, efter smak

MAX-produkter

  • Frisco Hot Melt Toast

Tillagning - Gör så här

Börja med mangosalsan: tärna paprika i små bitar, hacka rödlök fint och kärna ur och hacka jalapeño fint (använd en hel om du gillar hetta). Lägg grönsakerna i en skål tillsammans med tärnad mango, tillsätt salt, limejuice och grovt hackad koriander och blanda runt. Ställ in i kylen.

Rör ihop majonnäs, paprikakrydda och limejuice i en skål och ställ åt sidan. Mosa avokado i en separat skål och blanda med lite limejuice, salt och peppar. Ställ åt sidan medan du steker upp vegoburgarna och bröden i olja tills de får färg på båda sidor.

Bred majonnäsen på fyra brödskivor, lägg burgarna ovanpå, klicka ut ett lager avokadoröra och toppa med mangosalsa. Lägg resterande brödskivor ovanpå och servera.

Sofia von Porat är kokboksförfattare och driver Instagramkontot med samma namn.