Saftig banan- och jordnötssmörbrödpudding

Frisco bröd, banan, jordnötssmör, grädde, choklad, bär, signerat  @itsahealthylifestyle

Ingredienser

6 fricso hamburgerbröd
Ca. 200 gram jordnötssmör
1-2 bananer
Ca. 1,5 dl aquafaba (spadet från en tetrapack kikärtor)
170 gram (ca 2 dl) socker
1,5 dl sojagrädde (att vispa)
1-3 droppar citron

Topping
Choklad, florsocker, bär och vispad grädde

MAX-produkter

  • Friscobröd

Tillagning - Gör så här

Bred alla burgarbröd med jordnötssmör och toppa två av dem med skivad banan. Lägg sedan de andra två brödskivorna ovanpå och tryck och tryck lite för att platta dem. Skiva bröden till små bitar och placera i en bunke.

Vispa sedan ihop auqafaba med socker (om det inte blir fluffigt kan du lägga till 1-3 droppar citron eller ättika). I en annan bunke vispa sojagrädden tills den är fluffig. Blanda ihop auqafaba mixet med grädden och häll över brödbitarna i bunken och mixa tills alla brödbitar är täckta av gräddmixen. Tryck sedan ut lite av blandningen i muffinsformar. Häll över lite riven choklad, jordnätssmör eller banan och täck sedan med plastfolie och ställ i kylskåpet 1-2 rimmar.

När du ska tillaga puddingarna, värm ugnen till ca 190 grader. Låt puddingarna stå i rumstemperatur 15-20 minuter innan du tillagar dem i ugnen 20-25 minuter tills de är gyllenbruna. Servera varmt!

Receptet är skapat av itsahealthylifestyle - du hittar henne här.