Halloumi- och vitkålspizza (halva din, halva min)

Halloumi, vitkål, oliver, soltorkade tomater, parmaskinka, parmesanost färska örter, signerat @lesscarbs

Ingredienser

Till en normalstor plåt pizza, dubbla receptet om ni är fyra personer.

Pizzabotten
300 gram grovt hackad, rå vitkål
1/2 paket halloumiburgare
1 ägg
4 msk pofiber
1 msk fiberhusk
1/2 tsk salt

Tomatsås
1 tetra krossade tomater (ca 240 gram)
1 dryg msk tomatpuré
1 msk olivolja
1-2 vitlöksklyftor
Peppar, salt/Herbamare örtsalt, chiliflakes efter smak

Topping
Valfri mängd riven ost, cirka 2-3 dl
Resten av halloumiskivorna som är kvar i paketet
Soltorkade tomater
Parmaskinka, valfri mängd
Parmesanost
Gurka och cornichoner, valfri mängd
Färska örter, valfri mängd
Olivolja att ringla över

Tillagning - Gör så här

1. Koka vitkålen i ordentligt saltat vatten till den är mjuk, det tar cirka 15-18 minuter.
2. Riv under tiden halloumin grovt med rivjärn.
Häll av allt vatten du kan så kålen blir så torr som möjligt.
Lägg kålen tillsammans med övriga ingredienser i en mixerbehållare och stavmixa helt slätt.
5. Låt stå och svälla 5-10 minuter.
6. Sätt ugnen på 180 grader.
7. Tryck ut degen med fuktiga händer på en plåt klädd med bakplåtspapper. Det är viktigt med fuktiga händer hela tiden så degen blir smidigare att hantera
8. Grädda 15-18 minuter, tills de får fin färg.
9. Gör under tiden tomatsåsen genom att koka ihop alla ingredienser cirka 15-20 minuter.
10. Förbered din topping, riv osten, grilla/stek halloumin, låt oliverna rinna av, skär gurkan och det du väljer att ha på.
11. Fördela tomatsåsen på pizzabotten och strö över den rivna osten. Sätt in i ugnen igen tills osten fått fin färg.
12. Lägg på all topping och servera!

Tips
1. Du kan ha i torkade örter som basilika eller oregano i pizzadegen om du vill. Jag rekommenderar 1/2 msk torkade örter.
2. Använd aldrig smörgåspapper till glutenfri bakning, allt fastnar. Det ska vara bakplåtspapper.

Receptet är skapat av lesscarbs - du hittar henne här.