Gå vidare >

Våra bidrag till en hållbar framtid:

Världens ledare har samlats i Paris för att ta beslut om hur vi bygger en hållbar framtid. Fantastiskt, tycker vi. Sedan Max grundades 1968 har vi jobbat med det samma. Och vi kommer bara jobba hårdare framöver.


Vår klimat­kompensation

2008 var vi den första restaurangkedjan i världen som klimatmärkte vår meny och klimatkompenserade för hela vår produktionskedja. Det är ett arbete som fortfarande pågår. Varje dag. Genom att vi inkluderar allt från bondens jord till restaurangens bord har vi hittills planterat över 3500 fotbollsplaner (runt 1 miljon träd) i Afrika.

Enbart svenskt kött

Till skillnad från våra rikstäckande konkurrenter serverar vi enbart svenskt nötkött, svensk kyckling och svenskt bacon, trots att det kostar oss 36 miljoner kronor extra under 2015. Men för oss är det inte ett problem. Det är en investering i vår gemensamma framtid. För oss kostar det aldrig mer än det smakar.

Vår nya vegetariska meny

Vi vet att nötkött är en del av problemet. Därför kommer vi inom kort att femdubbla vårt vegetariska utbud. För vi vill att alla ska kunna välja alternativ som är lika hållbara som de är goda.


Vi har jobbat för det här sen Max grundades, och vi kommer bara göra mer i framtiden. Om våra konkurrenter vill hänga med på resan framåt så säger vi: “Välkomna. Vi behöver alla hjälpa till.”


Gå vidare >