Max 50 år - Sverige äldsta och mest omtyckta burgarkedja

152 tons fettbantning

Luleå 2011-03-04 00:00 Under 2011 reducerade Max Hamburgerrestauranger 152 ton fett från sitt sortiment. Detta redovisas i företagets fettbokslut som offentliggörs idag. Max försäljning av nyckelhålsmärkt mat och GI-produkter har ökat med 21 % under 2010.

- Det känns viktigt att våra gäster förstår att man kan äta bra mat snabbt hos oss, säger Richard Bergfors, vd på Max.

Max var först i branschen med fettsnåla produkter såsom nyckelhålsmärkt hamburgare, GI-burgare och en hamburgare helt utan bröd enligt den berömda Atkinson dieten. Utöver detta har valfrihet varit en grundbult i hälsoarbetet där man erbjuder branschens bredaste sortiment av nyttiga tillbehör, t ex minimorötter, sallad och bönsallad. Som gäst kan du även välja ett nyttigare bröd till din hamburgare, såsom rågbröd och GI-bröd. Sedan 2003 har Max redovisat sitt hälsoarbete i ett årligt utkommande fettbokslut.

Ladda ner: Max Fettbokslut för 2010

Företagskontakt

Richard Bergfors

VD, Max Burgers AB
Växel: +46 (0)920-890 00

Presskontakt

Alexandra William-Olsson

PR-ansvarig
E-post: Visa e-postadress.
Direkt: +46 (0)8-534 888 94
Mobil: +46 (0)70-656 00 69
Växel: +46 (0)8-660 94 85