Sveriges godaste burgare

Max fortsätter att växa: 99:e Max-restaurangen har öppet dygnet runt

Luleå 2014-12-16 00:00 (Uppdaterad 2014-11-13 11:54) I morgon onsdag den 17 december öppnar Max sin 99:e restaurang när dörrarna slås upp till den nya restaurangen i Roslags- Näsby, Täby. Som på alla Max-restauranger kommer endast svenskt nötkött, bacon och kyckling att serveras här. Max har lyssnat på sina gästers önskemål och testar i den nya restaurangen ett nytt beställningssystem, en ny presentation av menyn, en ny Drive-In lösning med separata betalnings- och beställningsluckor och dygnet runt-öppet. Med öppningen i Roslags-Näsby fortsätter Max att stärka sin position och växa i Stockholmsområdet.

Det familjeägda företaget Max fortsätter att växa. Nu står Roslags-Näsby i Täby på tur där man öppnar sin 99:e restaurang. Max i Täby kommer bland annat att servera hamburgare dygnet runt, något som inte görs på någon annan Maxrestaurang.

– Vi har lyssnat på vad våra gäster efterfrågar och utgått från det i utformandet av den nya restaurangen i Täby. Det innebär att vi kommer att testa helt nya lösningar som längre öppettider, en ny tydligare meny, tandem Drive-In och ett nytt beställningssystem, säger Richard Bergfors, vd på Max.

En stor del av företagets framgång ligger i att hamburgarna endast görs på svenskt nötkött, bacon och kyckling. Nu blir Roslags-Näsby först ut att testa Max nya lösningar innan de införs på fler restauranger.

– Vi lagar våra hamburgare på beställning, vilket innebär att våra gäster alltid får nygjorda hamburgare och i och med det får vänta medan hamburgaren tillagas. Vi arbetar kontinuerligt med att förkorta den upplevda väntetiden, och i Täby testar vi nu ett nytt, förenklat beställningssystem. Slår försöket väl ut kommer vi att införa det på fler restauranger runt om i landet, fortsätter Richard Bergfors.

Stockholmsområdet är ett av de områden där Max satsar på att växa. Under de senaste åren har man öppnat flera restauranger i Stockholms Län, bland annat på Torsplan, Arlanda och i Slagsta. En expansion som fortsätter.

– Vi har svårt att hålla jämn takt med den ökande efterfrågan av våra hamburgare i Stockholmsområdet. Vi jagar därför ytterligare platser där vi ska kunna öppna dörrarna till nya Max-restauranger i Stockholmsområdet. Vår ambition är att växa med ett femtiotal restauranger under de kommande åren, säger Richard Bergfors.

Den nya restaurangen i Täby har kapacitet att servera många gäster med 121 sittplatser inomhus, 75 utomhus och tandem Drive-In. Max har anställt 74 personer till Roslags-Näsby-restaurangen.

På restaurangen serveras ett tiotal hamburgare, sallader och de populära Delifresh-måltiderna med hälsosamma alternativ. Alla hamburgare görs på garanterat svenskt nötkött, kyckling och bacon från svenska lantbrukare. Rätterna på menyn är märkta med hur mycket CO2 de genererar, så att du som gäst enkelt kan vara med och påverka genom att välja produkter med mindre klimatpåverkan. I Max miljöarbete ingår också att alla klimatutsläpp, även de som skapats under byggnationen av den nya restaurangen i Roslags-Näsby, kompenseras till 100 procent genom trädplantering i Uganda.