Sveriges godaste burgare

Max satsar vidare i Göteborg - öppnar i Bäckebol

Luleå 2014-07-02 00:00 (Uppdaterad 2014-07-01 14:52) Idag öppnar Max sin 98:e restaurang i Bäckebol. Det blir den fjärde i regionen och syftet är att öka tillgängligheten för gästerna i Göteborgstrakten. Restaurangen har 120 sittplatser, drive-in, uteservering och en lekplats. 40-50 personer får arbete på den nya restaurangen.

- Äntligen har vi hittat ett bra läge i Bäckebol. Vi vill kunna erbjuda våra gäster över hela landet möjlighet att äta på våra restauranger. Så nu när det uppstod en möjlighet i Bäckebol tvekade vi inte, säger Richard Bergfors, vd på Max.

Att det blev just Bäckebol beror på det attraktiva läget med många som passerar. I samband med öppningen så skapas cirka 50 nya arbetstillfällen. Restaurangen har kapacitet att servera 120 gäster och dessutom finns möjlighet att beställa via Drive-In.

- Den första restaurangen i Göteborg öppnades 2006 och vi har som ambition att ytterligare växa i området under de närmsta åren och öka vår närvaro här, säger Richard Bergfors, vd på Max.

På restaurangen serveras ett tiotal hamburgare, sallader och de populära Delifresh-måltiderna med hälsosamma alternativ. Alla hamburgare görs på nötkött, kyckling och bacon från svenska lantbrukare. Rätterna på menyn är märkta med hur stor klimatpåverkan de har, så att du som gäst enkelt kan välja ett grönare alternativ. I Max miljöarbete ingår också att alla klimatutsläpp, även de som skapats under byggnationen av den nya restaurangen i Bäckebol, kompenseras till 100 procent genom trädplantering i Uganda.