Sveriges godaste burgare

Max hållbarhetschef rankad på global lista av ledare

Luleå 2013-01-22 00:00 Trust Across America, globala ledare inom undersökningar och mätningar av företags pålitlighet, har för tredje året i rad tagit fram listan "100 Top Thought Leaders in Trustworthy Business. På samma lista som megaentreprenören Richard Branson, Starbucks vd Howard Schultz och företagsledaren och författaren Stephen M.R. Covey återfinns Pär Larshans, ansvarig för miljö och hållbarhetsfrågor på Max Hamburgerrestauranger.

- Det är otroligt hedrande att vara med på samma lista som dessa framgångsrika och respekterade män och kvinnor. Bakom utmärkelsen står ett familjeföretag som genomsyras av ledordet ansvar. Jag hoppas att Max arbete kan inspirera andra att på olika sätt bedriva ansvarsfullt företagande, säger Pär Larshans, hållbarhetschef, Max Hamburgerrestauranger.

Listan inkluderar experter från hela världen inom både privat och offentlig sektor, forskare, författare, konsulter och akademiker. Nomineringsperioden löpte under en tvåmånadersperiod under slutet av 2012 där hundratals förslag från hela världen togs emot. Tillsammans representerar ledarna en grupp personer som har förmågan och möjligheten att förändra sättet företag och organisationer gör affärer. Flera av dem är medlemmar av ett nybildat nätverk som syftar att tillsammans motverka företagsvärldens förtroendekris.

Personerna valdes ut baserat på deras förmåga att bidra till att skapa "pålitliga organisationer med stabila finanser, konservativ redovisning, affärsintegritet, transparens, hållbarhet samt bibehållandet av ett långsiktigt anseende. Utöver sitt arbete på Max är Pär en uppskattad föreläsare, bland annat på uppdrag av Svenska Institutet för ledare från Kina, Indien och flertalet östeuropeiska länder. Larshans var nyligen inbjuden av EU till Bryssel att tala om Max arbete med systematisk rekrytering av personer med funktionsnedsättning. Anförandet ledde till att även FN efterfrågade kunskapsöverföring från det svenska familjeföretaget.

"Mottagarna av utmärkelsen inspirerar andra organisationer att ta en närmare titt på syftet av deras verksamhet..att skapa värde och förtroende hos sina intressenter. Dom förstår att förtroende är något som kan leda till verkliga fördelar för affären. Vi gratulerar alla dessa ledare vars arbete styrker vikten av företag man kan lita på och för andra att ta efter, säger Barbara Kimmel, Executive Director, Trust Across America.

Hela listan och mer information om Trust Across America återfinns här www.trustacrossamerica.com/offerings-thought-leaders-2013.shtml

Företagskontakt

Richard Bergfors

VD, MAX Burgers AB
Växel: +46 (0)920-890 00

Presskontakt

Alexandra William-Olsson

PR-ansvarig
E-post: Visa e-postadress.
Direkt: +46 (0)8-534 888 94
Mobil: +46 (0)70-656 00 69
Växel: +46 (0)8-660 94 85