Sveriges godaste burgare

MAX växer i Örebro - öppnar sin fjärde restaurang

Stockholm 2018-10-10 09:30 (Uppdaterad 2018-10-10 09:13) Den 10 oktober öppnar MAX nya restaurang i Lillån. Det blir kedjans åttonde nya restaurang som öppnas i Sverige bara i år, och den fjärde restaurangen i Örebro-området. Till restaurangen i Lillån anställer MAX 58 personer för hel- och deltidstjänster.

- Historiskt sett så ser vi att Örebro uppskattar oss och vi uppskattar örebroarna, säger Christoffer Bergfors, vice VD och Sverigechef på MAX Burgers. För oss är det ett strategiskt långsiktigt val att öppna en restaurang i det expanderande området Lillån.

Förutom restaurangen i Lillån har MAX tre ytterligare restauranger i Örebro. MAX har varit en del av staden sedan 1998 och Tony Jakobsson, bygg-, etablerings- och fastighetschef på MAX, har Örebro som sin hembygd.

- Jag började som medarbetare på MAX i Örebro för nästan 20 år sedan, och idag jobbar jag med nyetableringar och expansion för den svenska och norska marknaden. Jag har hunnit med flera olika positioner inom företaget och extra stolt är jag att ligga bakom min favorit bland våra burgare – Originalburgaren. Jag vill vara kvar på MAX minst 20 år till och den känslan säger något om MAX som få andra företag kan skryta med, berättar Tony Jakobsson

Den nya restaurangen i Lillån rymmer sammanlagt 220 sittande gäster på inne- och uteserveringen. För den som vill ta ett mål mat i farten är restaurangen utrustad med drive-in service, cykelparkering, bilparkering och handikappanpassad parkeringsplats. Inomhus är restaurangen försedd med åtta Expresskassor för snabb och smidig beställning och betalning. Lokalen är designad efter det nya restaurangkoncept som MAX har tagit fram tillsammans med svenska arkitektbyrån Wingårdhs.

Restaurangen i Lillån ligger invid Faluvägen vilket gör den smidig för både hungriga förbipasserande liksom boende i området att nå. MAX har sedan 10 år tillbaka klimatkompenserat genom trädplantering, och sedan juni i år är hela MAX meny klimatpositiv, vilket innebär att alla burgare är klimatkompenserade till 110 procent. Varje tugga på MAX bidrar till ett bättre klimat och en ljusare framtid för vår planet.

Onsdagen den 10 oktober kl. 10 invigs restaurangen med en ö ppningsceremoni. Richard Bergfors, VD på MAX Burgers, och Christoffer Bergfors, vice VD och Sverigechef på MAX Burgers, inviger restaurangen tillsammans med Ullis Sandberg, kommunalråd med ansvar för samhällsbyggnadsfrågor. Därefter öppnar restaurangchef Saha Wingtun tillsammans med personal upp dörrarna och välkomnar alla gäster som är sugna på Sveriges godaste burgare.

Fakta
Öppet alla dagar i veckan: kl. 10:00 – 00:00
Adress: Saluvägen 2, 703 75 Örebro

För mer information kontakta gärna:
Lovisa Haeger
lovisa.haeger@max.se     
+46 (0) 705 88 95 03