Sveriges godaste burgare

Max fortsätter växa i Norge – Idag öppnas den fjärde restaurangen

Luleå 2015-03-17 06:00 (Uppdaterad 2015-03-13 14:34) Idag, den 17 mars, öppnar Max sin fjärde restaurang i Norge. Planen är att fortsätta växa på den norska marknaden, med målet att på sikt öppna ett 50-tal restauranger. Den nya restaurangen i Ringsaker är den första norska etableringen i samarbete med Ikano Retail Centres.

Den första Max-restaurangen i Norge öppnade 2011. Den nya restaurangen har över 100 platser inomhus och ytterligare 100 utomhus. I samband med öppningen har man anställt nästan 30 nya medarbetare.

– Norge är en viktig marknad för Max. Vi ser en stor potential och ett växande intresse för vårt erbjudande. I somras genomfördes ett oberoende smaktest i Norge som vi gick segrande ur. Det lovar gott inför den fortsatta expansionen, säger Richard Bergfors, vd på Max.

Genom samarbetet med Ikano Retail Centres kommer Max att växa i takt med att de etablerar sig på fler ställen i Norge. Parallellt kommer hamburgerkedjan även att växa med nya etableringar och franchise.

– Vi är alltid intresserade av att hitta bra lägen för nyöppningar. Just nu söker vi för fullt efter attraktiva platser i Norge, fortsätter Richard Bergfors.

Idag finns Max i Sverige med över 100 restauranger. Ytterligare restauranger finns i Danmark och Förenade Arabemiraten.