MAX 50 år - Sverige äldsta och mest omtyckta burgarkedja

Frågor & svar

Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna om MAX burgare.

Ni säger ofta att ni har svenskt nötkött men var kommer kycklingen ifrån?

MAX är den enda rikstäckande burgarkedjan som har svenskt nötkött, svensk kyckling och svenskt bacon i sina produkter.

Har ni rent nötkött i era burgare?

Våra burgare görs av garanterat svenskt nötkött plus lite ägg och potatis, allt för att de ska bli saftiga och goda.

Var öppnade den första restaurangen?

Vår första restaurang öppnades 1968 i Gällivare.

Hur kan ni vara säkra på att nötköttet är svenskt?

Allt kött ursprungsmärks. Genom märkningen kan man spåra köttet hela vägen till vilken gård som det kommer ifrån.

Har ni inte funderat på att dra ner på fettet i era produkter?

Det har vi gjort, vi har minskat på fettet i alla våra produkter.

Vilken produkt är den mest populära?

Friscoburgaren är den mest sålda burgaren.

Vad heter företagets grundare?

Curt Bergfors är företagets grundare och arbetande styrelseordförande.

Vilka vegetariska alternativ har ni?

Nästan varje familj har en vegetarian. Vi har sex stycken. Du kan läsa mer om vår Green-familj här.

Om jag vill äta mindre kolhydrater, vad kan jag då äta?

Då rekommenderar vi dig att äta Delifresh Kycklingmål eller Sallad wrap-mål som har mindre kolhydrater.

Hur arbetar ni med klimatfrågor?

MAX klimatarbete utförs i tre steg:

  1. Vi analyserar 100% av utsläppen.
  2. Vi minskar utsläppen.
  3. Vi binder minst 110% av utsläppen genom trädplantering i Afrika.
  4. Läs mer om vårt klimatarbete här.

Varför har ni olika priser på olika restauranger?

Vi strävar efter att erbjuda lokalt konkurrenskraftiga priser, och det betyder att priserna skiljer sig åt mellan olika orter.