MAX 50 år - Sverige äldsta och mest omtyckta burgarkedja

Meat Beet Burger på Frisco Hot Melt Toast

Frisco toast, rödbetor, chévre, avokado, ost och nötkött, signerat @victorias_provkok

Ingredienser

Bröd

Frisco Hot Melt Toast

Kött (fisk/kyckling/veg)

Nötkött och rödbetor

Tillbehör

Till 5 st Meat Beet Burger på 200g behöver du:
800g nötfärs
200g finrivna rödbetor
Salt
Vitpeppar

Chévre-dressing:
1 1/2 dl crème fraîche (34%)
70g chévreost utan kanter
Salt
Vitpeppar

Tillbehör:
10 st Frisco Hot Melt Toast från Max
Blandsallad
10 skivor tomat
5 skivor hamburgerost
5 skivor gul lök
10 skivor avokado

Dressing

Chévredressing

Tillagning - gör så här

Chévredressing:
Vispa crème fraîchen med en elvisp tills du får den fluffig, det tar en liten stund. Det viktiga är att du använder en crème fraîche som har en fetthalt på 34% för att den ska gå att vispa. Smula sedan ner chévreosten och blanda om väl. Smaka av med salt och vitpeppar.

Meat Beet Burger:
Skala och riv rödbetorna fint på ett rivjärn. Blanda ihop rödbetor och nötfärs i en bunke och krydda rätt rikligt med salt och peppar. Forma färsen till 5 burgare på 200g styck och stek dem i en stekpanna med smör tills de är genomstekta. Lägg på en skiva hamburgerost i slutet av stekningen så den får smälta lite.

Rosta bröden lite lagom i en brödrost och fyll dem med sallad, kött, tomat, avokad, lök och dressing. Smaklig måltid!

Victorias provkök är en matblogg där Victoria Willén delar med sig av en blandning av allt från hälsosam mat till goda desserter, enkla luncher och lyxiga middagar. Du hittar henne även på Instagram.