MAX 50 år - Sverige äldsta och mest omtyckta burgarkedja

Vegoburgare med öl-karamelliserad lök

Frisco bröd, vegobiffar, vegansk ost, öl-karamelliserad lök, vegansk majonnäs, inlagd gurka, signerat @sofiavonporat

Ingredienser

Bröd

Frisco hamburgerbröd

Kött (fisk/kyckling/veg)

-

Tillbehör

4 fricso hamburgerbröd
4 skivor vegansk ost
2 silverlökar
100 gram mjölkfritt margarin
3 msk muskovadosocker
1 dl mörk öl
4 st vegobiffar
4 msk vegansk majonnäs
Inlagd gurka, efter smak
Ruccola

Dressing

-

Tillagning - gör så här

1. Skala och skiva löken och bryn sedan i margarin under omrörning i cirka 15 minuter. Tillsätt socker och stek ytterligare några minuter, häll sedan på öl och låt koka in.
2. Stek vegobiffarna och värm gärna bröden på en grill eller i stekpanna. När ena sidan på biffen är stekt får du gärna lägga på ostskivorna och låta dem smälta lite av värmen.
3. Montera ihop burgarna med majonnäs i botten, ruccola, vegobiff och toppa med den karamelliserade löken och inglad gurka. Njut!

Receptet är skapat av sofiavonporat - du hittar henne här.