MAX 50 år - Sverige äldsta och mest omtyckta burgarkedja

Sydostasiatiska salladswraps med halloumiburgare

Halloumiburgare, jordnötter, mango, gurka, morot, sallad, sweet chili, lime, signerat @vegokak

Ingredienser

Bröd

-

Kött (fisk/kyckling/veg)

MAX Halloumiburgare

Tillbehör

4 personer

2 dl ris, gärna svart
1 dl torrostade jordnötter
200 gram mango, färsk eller frusen
1 gurka
1 morot
1 kruka sallad med stora blad, som krisp- eller cosmopolitansallad
1 paket halloumiburgare
1 msk olja att steka i

Dressing
0,5 dl sweet chili
1-2 st lime

Dressing

-

Tillagning - gör så här

Börja med att koka ris enligt anvisningarna på förpackningen.
Blanda sweet chili och pressad lime i en skål.
Finhacka jordnötter.
Strimla eller finhacka mango, gurka och morot.
Skölj sallad.
Duka fram allt i små skålar.

Dela halloumin i två halvmånar och skär sen varje halvmåne i 4 skivor så att det blir totalt 8 bitar (skär i ännu mindre bitar och salladsbladen är små).
Stek halloumin på hög värme i några minuter tills bitarna får fin färg på båda sidorna. Det går ofta snabbt, så se till att inte bitarna bränns.
Fyll salladsbladen med ris, halloumi, grönsaker, jordnötter och lite dressing på toppen. Ät upp direkt!

Receptet är skapat av vegokak - du hittar henne här.