MAX 50 år - Sverige äldsta och mest omtyckta burgarkedja

Portobelloburgare på Frisco Hot Melt Toast

Frisco toast, portobello, avokado, karamelliserad lök och majonnäs, signerat @food4inspiration

Ingredienser

Bröd

Frisco Hot Melt Toast

Kött (fisk/kyckling/veg)

Portobelloburgare

Tillbehör

8 skivor Frisco Hot Melt Toast

Burgaren:
8 stycken stora portobellosvampar
2 ägg
1 dl mjöl
2 dl panko (asiatiskt ströbröd)
3 dl riven cheddarost

Topping:
2 st avokado
Salladshuvud

​Karamelliserad lök:
2 st lökar
2 msk honung
2 msk vinäger

Majonnäs:
1 äggula
1,5 dl neutral olja
2 msk dijonsenap
1 tsk vitvinsvinäger
2 msk ketchup eller tomatpuré
1/2 tsk cayennepeppar
1/2 tsk paprikapulver

Salt
Peppar

Dressing

Majonnäs

Tillagning - gör så här

Majonnäsen:
Vispa ihop en rumstempererad äggula och addera oljan i en tunn stråle under vispning tills du fått önskad konsistens. Addera senap, ketchup (eller tomatpuré), vinäger, cayennepeppar och paprikapulver. Smaka av med salt och peppar.

Karamelliserad lök:
Skiva löken och stek på medelhög värme i smör eller olja och addera honung samt vinäger.

Portobelloburgare:
Sjud portobellosvamparna i cirka 8 minuter. Krama ut vattnet med hushållspapper. Skär bort en bit av svampens rot och fyll 4 svampar med cheddarost. Lägg sedan en svamp över de ostfyllda svamparna och pressa ihop. Rulla sedan det ostfyllda svampknytet i mjöl, sen ägg och sist panko. Stek på medelhög värme i neutral olja i cirka 4 minuter på varje sida så att portobelloburgarna får en krispig yta och osten smält. Rosta Frisco Hot Melt Toast i ugn eller i brödrost. Montera ihop burgaren med salladsblad, karamelliserad lök, den krispiga portobellosvampen, avokado och majonnäs. Njut!

Food4inspiration är ett Instagramkonton fokuserat på alla typer av utsökt och fräsch mat. Kontot drivs av systrarna Klara och Hilda.